maanantai 27. huhtikuuta 2020

Kerrosrivinoususukat lapselle

Heippa!

22.4.20 valmistui pienet sukat kerrosrivinousumallilla. Käytin Polaris -kerän loppua ja jotain pehmeää vauvalankaa, jonka vyöte on mennyt hukkaan.Neuloin sukat koon 3.5 puikoilla. Varren pituus kantalapun alkuun saakka on 13.5 cm. Jalkaterän pituus on 16 cm. Sukat sopivat jalan koolle 25 :)

Ohje:

Luo 49 silmukkaa yksivärisellä ja neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa ja aloita resori 2o 2n. Neulo resoria 12 kerrosta. Aloita sitten kerrosrivinousu:

1. kerros oikeaa kirjavalla langalla.
2.-3. kerros: nosta joka neljäs silmukka ja neulo muut oikein yksivärisellä.

Toista 1.-3. kerroksia yhteensä 15 kertaa ja neulo vielä kerros oikeaa yksivärisellä.

Aloita kantalappu yksivärisellä: Ota puikolle 12 silmukkaa ensimmäiseltä ja 12 viimeiseltä puikolta. Neulo ristiinvahvistettua neuletta: 

Nosta oikealla joka toinen ja neulo joka toinen oikein. Neulo nurjalla kaikki nurin. Vaihda joka kerroksella oikealla puolen nostettavia ja neulottavia silmukoita, jolloin saat kantalappuun nätin verkkokuvion. Neulo 24 kerrosta ja kavenna sitten kantapään silmukat:

Neulo edelleen ristiinvahvistettua neulosta oikealla puolen, kunnes vasempaan reunaan jää 8 silmukkaa. Tee ylivetokavennus. Käännä työ ja neulo nurjalla nurjaa, kunnes vasempaan reunaan jää 8 silmukkaa. Nosta silmukka, neulo seuraava nurin ja vedä nostettu neulotun yli. Jatka kavennuksia näin, kunnes jäljelle jää 10 silmukkaa. Jatka neulomista yksivärisellä langalla ja poimi sivusilmukat esim. tämän videon avulla :) 

Aloita kiilakavennukset samalla kerroksella, kun poimit sivusilmukoita: Neulo 2oy 1. puikon lopuksi ja 2oy takakautta 4. puikon alussa. Jatka 2. ja 3. puikoilla kerrosrivinousua ja muilla puikoilla oikeaa neuletta. Kavenna joka kerroksella, kunnes 2. ja 3. puikoilla on kummallakin 12 silmukkaa. 

Jatka 1. ja 4. puikoilla oikeaa neuletta ja 2. ja 3. puikoilla kerrosrivinousua, kunnes kantalapun reunasta laskettuna on neulottu 31 kerrosta. Neulo sitten kärkikavennukset:

Neulotaan vain yksivärisellä oikeaa ja neulotaan joka puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Kavenna joka toinen kerros, kunnes puikoilla on 6s jokaisella. Kavenna sitten joka kerros, kunnes jäljelle jää yhteensä 12 silmukkaa. Katkaise lanka ja vedä silmukoiden läpi. Päättele nurjalle.3 kommenttia:

  1. Kertakaikkiaan ihanan raikas väriyhdistelmä noista tuli. Aina ei oikein arvaakaan, miltä yhdistelmät näyttävät valmiina. Tuo on ainakin aivan nappiin.

    VastaaPoista
  2. Tykkäsinkin niin paljon tuosta mallista, ja sattui olemaan tuhoamisprojektissa Nalle Taika lankaa, niin tein myös pienet sukat. Käypä katsomassa: https://virtuaalineuloja.vuodatus.net/lue/2020/05/kerrosrivinoususukat-koko-26

    VastaaPoista