sunnuntai 19. huhtikuuta 2020

Kerrosrivinousua

Heippa!

Kirjoittelen tähän ohjeita kaikille aikuisten kerrosrivinoususukille, joita jatkossa teen.

19.4.20 Minulla on menossa jälleen projekti nimeltä jämälankojen tuhoaminen :) Tällä kertaa nappasin vajaan kerän 7 veljestä ja Muumilankaa. Neuloin niistä kerrosrivinoususukat koossa 38-39 koon 3.5 puikoilla.Varren pituus kantalapun alkuun saakka on 17 cm. Jalkaterän pituus n. 25 cm.

Ohje:


Luo 57 silmukkaa 7 veljeksellä. Neulo 1. kerros oikein ja neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa. Neulo sitten resoria 2o 2n yhteensä 12 kerrosta. Aloita kerrosrivinousu:

*Neulo kerros oikeaa Muumilangalla. Neulo sitten kaksi kerrosta toisella langalla niin, että nostat joka neljännen silmukan ja neulot muut oikein.* Toista tätä *-* varressa yhteensä 16 kertaa ja neulo vielä kerros Muumilangalla. Aloita sitten kantalappu:

Neulotaan kantalappu ristiinvahvistaen. Poimi kantalapulle 14 silmukkaa viimeiseltä ja 14 silmukkaa ensimmäiseltä puikolta. Jätä muut silmukat odottamaan 2. ja 3. puikoille. Neulo oikealla oikeaa joka toinen ja nosta joka toinen silmukka. Nosta aina ensimmäinen silmukka. Neulo nurjalla kaikki nurin paitsi nosta ensimmäinen silmukka. Vaihda nostettavat silmukat aina, kun neulot oikealla puolen. Neulo kantalappuun 25 kerrosta.

Kun kantalappu on valmis, neulo sitten kantapää loppuun eli kavenna silmukoita niin, että kantapäähän jää 10 silmukkaa:

Neulo edelleen oikeaa ristiinvahvistaen, kunnes vasemmassa reunassa on 10 silmukkaa. Tee ylivetokavennus. Käännä työ ja neulo nurjaa, kunnes reunaan jää 10 silmukkaa. Nosta silmukka, neulo seuraava nurin ja vedä neulomatta jätetty neulotun yli. Käännä työ ja kavenna näin kaikki reunasilmukat. 

Poimitaan seuraavaksi sivusilmukat esim. tämän videon avulla. Aloita samalla kerroksella kiilakavennukset

Jatka kaksi ensimmäistä kerrosta 7 veljeksellä. Neulo 2oy 1. puikon lopussa, neulo 2. ja 3. puikoilla normaalisti kerrosrivinousua ja neulo 2oy takakautta 4. puikon alussa. Kavenna, kunnes 1. ja 4. puikoilla on 14 silmukkaa kummallakin.

Jatka kerrosrivinousua 2. ja 3. puikoilla, kunnes olet neulonut kantalapun reunasta laskettuna 47 kerrosta. Jatka sukka loppuun 7 veljeksellä oikeaa neuloen ja tee kärkikavennukset:

Neulo joka puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Kavenna joka toinen kerros, kunnes puikoilla on jäljellä 7 silmukkaa kullakin. Kavenna sitten joka kerros, kunnes jäljellä on yhteensä 12 silmukkaa. Katkaise lanka ja vedä silmukoiden läpi ja päättele kaikki langat.5.6.20 valmistuivat nämä kerrosrivinoususukat koossa 42-43. Neuloin sukat koon 3.5 puikoilla 7 veljeksen mustasta ja keltaisesta langasta. Tuli vain sellainen fiilis, että nyt on ihan pakko neuloa näillä väreillä sukat :) Sukkien varren pituus kantalapun alkuun saakka on 13.5 cm ja jalkaterän pituus 27 cm. 

Ohje:

Luo 57 silmukkaa 7 veljeksellä. Neulo 1. kerros oikein ja neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa. Neulo sitten resoria 2o 2n yhteensä 12 kerrosta. Aloita kerrosrivinousu:

*Neulo kerros oikeaa keltaisella. Neulo sitten kaksi kerrosta mustalla langalla niin, että nostat joka neljännen silmukan ja neulot muut oikein.* Toista tätä *-* varressa yhteensä 12 kertaa ja neulo vielä kerros keltaisella. Aloita sitten kantalappu:

Neulotaan kantalappu ristiinvahvistaen mustalla. Poimi kantalapulle 14 silmukkaa viimeiseltä ja 14 silmukkaa ensimmäiseltä puikolta. Jätä muut silmukat odottamaan 2. ja 3. puikoille. Neulo oikealla oikeaa joka toinen ja nosta joka toinen silmukka. Nosta aina ensimmäinen silmukka. Neulo nurjalla kaikki nurin paitsi nosta ensimmäinen silmukka. Vaihda nostettavat silmukat aina, kun neulot oikealla puolen. Neulo kantalappuun 25 kerrosta ja kuljeta keltaista lankaa mukana 1. ja 4. puikkojen vaihtumiskohdassa.

Kun kantalappu on valmis, neulo sitten kantapää loppuun eli kavenna silmukoita niin, että kantapäähän jää 10 silmukkaa:

Neulo edelleen oikeaa ristiinvahvistaen, kunnes vasemmassa reunassa on 10 silmukkaa. Tee ylivetokavennus. Käännä työ ja neulo nurjaa, kunnes reunaan jää 10 silmukkaa. Nosta silmukka, neulo seuraava nurin ja vedä neulomatta jätetty neulotun yli. Käännä työ ja kavenna näin kaikki reunasilmukat. 

Poimitaan seuraavaksi sivusilmukat esim. tämän videon avulla. Aloita samalla kerroksella kiilakavennukset

Jatka kaksi ensimmäistä kerrosta mustalla. Neulo 2oy 1. puikon lopussa, neulo 2. ja 3. puikoilla normaalisti kerrosrivinousua ja neulo 2oy takakautta 4. puikon alussa. Kavenna, kunnes 1. ja 4. puikoilla on 14 silmukkaa kummallakin.

Jatka kerrosrivinousua 2. ja 3. puikoilla, kunnes olet neulonut kantalapun reunasta laskettuna 52 kerrosta. Jatka sukka loppuun mustalla oikeaa neuloen ja tee kärkikavennukset:

Neulo joka puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Kavenna joka toinen kerros, kunnes puikoilla on jäljellä 7 silmukkaa kullakin. Kavenna sitten joka kerros, kunnes jäljellä on yhteensä 12 silmukkaa. Katkaise lanka ja vedä silmukoiden läpi ja päättele kaikki langat.
2 kommenttia: