tiistai 21. heinäkuuta 2020

Sukat Oodista

Heips!

Sain lahjaksi pari kerää Novitan Oodi -lankaa (väri 818). Se sopii hyvin sukkalangaksi ja on erittäin pehmeää ja miellyttävää neuloa :) Neuloin siitä lahjaksi sukat koossa 43 ja ne menevät siis pyöreitä täyttävän kaverin "selviytymispakettiin", jossa on paljon muutakin vanhuuden varalle.

Neuloin sukat koon 3.5 puikoilla. Varren pituus on 15.5 cm kantalapun alkuun saakka ja jalkaterän pituus n. 27 cm.Ohje:

Luo 57 silmukkaa. Neulo 1. kerros oikein ja neulo viimeinen silmukka kiertäen oikein yhteen ensimmäisen kanssa. Neulo resoria 1o takakautta  1n yhteensä 15 kerrosta. Neulo sitten oikeaa 12 kerrosta ja neulo 2oy kahdella puikolla. Nyt työssä on 54 silmukkaa. Neulo 12 kerrosta oikeaa ja neulo sitten resoria 2o 2n 10 kerrosta niin, että kavennat vielä 2oy kahdella puikolla ensimmäisellä resorin kerroksella. Nyt työssä on 52 silmukkaa. Neulo seuraavaksi kantalappu ja kantapää:

Kantalappuun otetaan 28 silmukkaa 1. ja 4. puikoilta eli ota 2. ja 3. puikolta silmukoita 1. ja 4. puikoille. Neulo oikealla joka toinen oikein ja nosta joka toinen. Nosta aina ensimmäinen silmukka. Neulo nurjalla nurin kaikki. Nosta oikealla puolen aina samat silmukat. Kun kantalapussa on 28 kerrosta, tee kantapään kavennukset:

Neulo oikealla samoin kuin kantalapussa, kunnes reunaan jää 10 silmukkaa. Tee ylivetokavennus. Käännä työ ja neulo nurjalla, kunnes reunaan jää 10 silmukkaa. Nosta silmukka, neulo seuraava nurin ja vedä neulomatta jätetty neulotun yli. Kavenna näin kaikki reunasilmukat, kunnes kantapäähän jää 10 silmukkaa. 

Poimi sivusilmukat ja aloita samalla kiilakavennukset. Jätä tässä vaiheessa 2. ja 3. puikoille 12 silmukkaa ja neulo 1. ja 2. puikon välistä silmukka nostamalla lanka edelliseltä kerrokselta ja neulomalla se kiertäen oikein 2. puikolle. Neulo myös 3. ja 4. puikon välistä silmukka nostamalla lanka edelliseltä kerrokselta ja neulomalla se kiertäen oikein 3. puikolle. Kavenna 2oy 1. puikon lopussa ja 2oy takakautta 4. puikon alussa. Kavenna joka kerros, kunnes molemmilla puikoilla on 14 silmukkaa. Nyt työssä on yhteensä 54 silmukkaa.

Neulo kantalapun reunasta laskettuna 52 kerrosta ja kavenna seuraavalla kerroksella 1. ja 4. puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Neulo välikerros ja kavenna seuraavalla kerroksella jokaisen puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Kavenna joka toinen kerros, kunnes joka puikolla on 7 silmukkaa. Kavenna sitten joka kerros, kunnes silmukoita on yhteensä 12. Katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti