lauantai 11. heinäkuuta 2020

Raitaiset sukat ja tumput

Heippa!

Vielä valmistui yön kupeessa tumput sukkien kaveriksi, jotka sain eilen aamusta valmiiksi.

Lankoina jälleen 7 veljeksen Korpi ja Polkka sekä mysteerikerä turkoosia, jonka vyötettä en ole koskaan nähnyt :) Turkoosi lanka näkyy kuvassa, jossa on pari muunkin väristä kerää. Tällä kertaa neuloin vaakaraitoina, kun edellinen setti oli pystyraitaa näistä Polkasta ja Korpi -langasta. Neuloin molemmat koon 3.5 puikoilla.

Tumppujen pituus on 16 cm ja leveys 9 cm. Sukkien varren pituus kantalapun alkuun asti on 17 cm ja jalkaterän pituus 15 cm. Ohje tumppuihin:

Luo 37 silmukkaa turkoosilla ja neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen silmukka kiertäen oikein yhteen ensimmäisen kanssa ja aloita samalla resori 1o kiertäen 1n ja neulo resoria yhteensä 15 kerrosta. Vaihda sitten työhön Polkka ja Korpi ja jätä turkoosi kokonaan pois. Neulo kerros kerrallaan kummallakin langalla oikeaa yhteensä 26 kerrosta. Tee sitten kärkikavennukset:

Neulo 1. ja 3. puikon alussa ylivetokavennus ensimmäisen silmukan jälkeen ja 2. sekä 4. puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Kavenna joka kerroksella, kunnes jäljellä on yhteensä 8 silmukkaa. Katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Ohje sukkiin:

Luo turkoosilla 41 silmukkaa ja neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa ja päättele nurjalle. Neulo sitten resoria 2o 2n yhteensä 15 kerrosta ja jatka oikealla neulomista Polkka- ja Korpi -langoilla. Jätä turkoosi odottamaan. Neulo raitalangoilla 28 kerrosta ja jatka sitten turkoosilla resoria 2o 2n 10 kerrosta. Neulo tämän jälkeen kantalappu ja -pää:

Ota kantalappua varten silmukat 1. ja 4. puikoilta eli 20 silmukkaa. Neulo oikealla joka toinen ja nosta joka toinen. Nosta ensimmäinen silmukka joka kerroksella. Neulo nurjalla kaikki nurin paitsi nosta aina ensimmäinen. Nosta oikealla puolen aina samat silmukat. Neulo kantalappuun yhteensä 16 kerrosta ja tee sitten kantapään kavennukset:

Jatka oikealla silmukoiden nostamista ja neulo, kunnes vasempaan reunaan jää 6 silmukkaa. Tee ylivetokavennus ja käännä työ. Neulo nurjaa, kunnes reunaan jää 6 silmukkaa. Nosta silmukka, neulo seuraava nurin ja vedä nostettu neulotun yli. Käännä työ. Kavenna näin kaikki reunasilmukat. Jatka sitten neulomista raitalangoilla vuorotellen ja poimi sivusilmukat. Aloita samalla kiilakavennukset:

Neulo 2oy 1. puikon lopussa ja 4. puikon alussa 2oy takakautta. Kavenna joka kerroksella, kunnes puikoille jää 9 silmukkaa kummallekin. Kavenna myös 2. ja 3. puikolla viimeisellä kiilakavennuksen kerroksella 2oy niin, että kummallekin puikolle jää 9 silmukkaa. Nyt jalkaterässä on 36 silmukkaa.

Jatka raidoitusta niin, että kantalapun reunasta on neulottu yhteensä 23 kerrosta. Tee sitten kärkikavennukset:

Neulo joka puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa joka toinen kerros, kunnes jäljellä on neljä silmukkaa joka puikolla. Kavenna sitten joka kerros, kunnes jäljellä on yhteensä 8 silmukkaa. Katkaise lanka, vedä silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.
Alla olevassa kuvassa näyy nyt samoilla langoilla neulottuna pystyraitasetti ja vaakaraitasetti :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti