keskiviikko 20. marraskuuta 2019

Pitkävartiset raitasukat

Heips!

Eilen valmistuivat isälleni jouluksi pitkävartiset jämälankasukat 7 veljeksen eri väreillä.Varren pituus on 31 cm ja jalkaterän 28,5 cm eli sopisivat koon 45 jalkoihin. Neuloin sukat koon 3,5 puikoilla.

Ohje:

Luo 77 silmukkaa. Neulo 1. kerros oikein ja neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka oikein yhteen. Aloita sitten resori 2o 2n ja neulo sitä 13 kerrosta. Neulo sitten resorin jälkeen oikeaa ja vaihda väriä viiden kerroksen välein. Kavenna varressa seuraavasti:

Neulotaan kuusi raitaa ja kavennetaan seitsemännen raidan kolmannella kerroksella joka toisella puikolla 2oy. Nyt työssä on 74 silmukkaa. Neulo sitten 10 kerrosta oikein ja kavenna taas 2oy joka toisella puikolla, jolloin työhön jää 72 silmukkaa. Neulo viisi kerrosta oikein ja kavenna jälleen 2oy joka toisella puikolla. Nyt jää 70 silmukkaa. Neulo viisi kerrosta oikein ja kavenna 2oy joka toisella puikolla. Työhön jää 68 silmukkaa. Neulo vielä viisi kerrosta oikein ja kavenna 2oy joka toisella puikolla. Nyt työhön jää 66 silmukkaa. Neulo 6 kerrosta oikeaa ja kavenna 2oy joka toisella puikolla. Työssä on 64 silmukkaa. Neulo neljä kerrosta oikeaa ja kavenna joka toisella puikolla. Nyt työssä on 62 silmukkaa. Neulo seitsemän kerrosta oikeaa ja kavenna 2oy joka toisella puikolla. Työssä on 60 silmukkaa. Neulo vielä viisi kerrosta oikeaa ja kavenna nyt joka puikolla 2oy. Työhön jää 56 silmukkaa. Neulo vielä neljä kerrosta ja aloita sitten samalla värillä kantalappu.

Kantalappu: Poimi viimeiseltä ja ensimmäiseltä puikolta kummaltakin 14 silmukkaa ja jätä muut silmukat odottamaan välipuikoille. Tehdään kantalapusta ristiinvahvistettu eli neulotaan oikealla joka toinen oikein ja nostetaan joka toinen silmukka. Nurjalla neulotaan nurin kaikki muut paitsi ensimmäinen silmukka. Neulo kantalappuun 27 kerrosta ja tehdään sitten kantapään kavennukset:

Neulotaan edelleen ristiinvahvistettua kantapäätä. Neulo oikealla puolen, kunnes reunaan jää 10 silmukkaa. Tee ylivetokavennus. Käännä työ ja neulo nurjaa, kunnes reunaan jää 10 silmukkaa. Neulo 2ny. Jatka näin, kunnes sivusilmukat on kaikki kavennettu. Poimi sitten sivusilmukat esim. tämän videon avulla neuloen edelleen yksi kerros samalla langalla kuin millä neuloit kantalapun.

Aloita kiilakavennukset samalla kerroksella, jolla poimit sivusilmukat. Jätä keskipuikoille 14 silmukkaa kummallekin. Neulo 1. puikon lopussa 2oy ja neljännen puikon alussa 2oy takakautta. Kavenna joka kerroksella, kunnes kummallekin puikolle jää 14 silmukkaa. Jatka raitojen tekemistä aina viisi kerrosta yhtä väriä kerrallaan. Neulo kantalapun reunasta laskettuna 23 cm/ 56 kerrotsa ennen kärkikavennuksia.

Kärkikavennukset: Neulo jokaisen puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa joka toisella kerroksella, kunnes jäljelle jää 7 silmukkaa/puikko. Kavenna sitten joka kerroksella, kunnes jäljellä on yhteensä 12 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti