maanantai 31. toukokuuta 2021

Kerrosrivinoususukat koossa 44

 Heippa!

Neuloin pitkästä aikaa kerrosrivinoususukat. Lankoina käytin harmaata 7 veljestä (väri nro 048) ja tummanvihreää kaupunkilankaa (väri nro 20). Neuloin sukat koon 3,5 puikoilla. Varren pituus kantalapun alkuun saakka on 17 cm ja jalkaterän pituus 30,5 cm. Normaalisti näin pitkät sukat olisivat kooltaan enemmän kuin 44, mutta kerrosrivinousun ollessa tiiviimpää neulosta saa sukkiin laittaa reilusti pituutta, että ovat sopivan kokoiset. 

Ohje:

Luo 61 silmukkaa vihreällä. Neulo 1. kerros oikein ja neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa. Neulo sitten resoria 1o takakautta, 1n yhteensä 15 kerrosta. Aloita sitten kerrosrivinousun mallikerta:

1. kerros: neulo harmaalla oikeaa.

2. kerros: *neulo 3o ja nosta yksi silmukka*. Toista *-*.

3. kerros: Neulo *-* ja toista koko kerros.

Neulo mallikerta sukan varteen yhteensä 12 kertaa ja seuraavasta mallikerrasta kaksi kerrosta. 

Neulo sitten kantalappu vihreällä: Poimi kantalappua varten 14 silmukkaa sekä 4. puikolta että 1. puikolta. Neulo ristiinvahvistettua kantalappua (ohje Googlesta):

Neulo oikealla joka toinen oikein ja nosta joka toinen. Nurjalla neulo kaikki nurin. Oikealla puolen vaihdellaan neulottavia ja nostettavia silmukoita joka kerroksella. Näin saat kantapäähän verkkomaisen kuvion. Neulo kantalappuun 25 kerrosta. 

Neulo seuraavaksi kantapään kavennukset. Jatka oikealla puolen edelleen ristiinvahvistettua, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Neulo ylivetokavennus. Neulo nurjalla nurjaa, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Neulo 2n yhteen. Kavenna näin pois kaikki reunasilmukat. Jäljelle pitäisi jäädä 10 silmukkaa. 

Poimi sitten sivusilmukat vihreällä ja aloita samalla kiilakavennukset. Kavenna 2oy 1. puikon lopussa ja 2oy takakautta 4. puikon alussa. Jatka kerrorivinousua 2. ja 3. puikoilla. Kavenna 1. ja 4. puikoilla joka kerroksella, kunnes puikoille jää 14 silmukkaa kummallekin. 2. ja 3. puikoilla on 15 silmukkaa kummallakin eli jalkaterään jää yhteensä 58 silmukkaa. Jalkaterään tulee 18 mallikertaa kerrosrivinousua.

Kärkikavennukset aloitetaan, kun kantalapun reunasta laskettuna on neulottu 54 kerrosta. Neulotaan sukka loppuun vihreällä. Kavenna ensin 2oy niillä puikoilla, joilla on 15 silmukkaa. Neulo välikerros oikeaa. Kavenna sitten joka puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa joka toinen kerros, kunnes jäljellä on 7 silmukkaa/puikko. Kavenna sitten joka kerros, kunnes jäljellä on yhteensä 12 silmukkaa. Katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.Tässä on muutama päivä sitten valmistuneet kerrosrivinousut samoista langoista kuin yllä olevat sukat, mutta pohjavärinä harmaa ja kerrosrivinousu sekä kantapää vihreällä. Varren pituus on 18 cm ja jalkaterän 28.5 cm. Ohje sama kuin yllä olevissa sukissa, mutta kärkikavennukset aloitettu 49 kerroksen jälkeen kantalapun reunasta laskettuna. Tuntuu, etteivät vihreä ja harmaa ole ihan samanpaksuisia, sillä molemmista sukista tuli koon 44, vaikka aiemmissa jalkaterän pituus on pari senttiä pidempi kuin näissä sukissa. 

2 kommenttia:

  1. Kivat sukat ja tosi kaunis tuo vihreä. Ihan täydellinen harmaan kaverina. T. Puikko, koukku ja ompelukone

    VastaaPoista