Hae tästä blogista

maanantai 27. kesäkuuta 2016

Paksupohkeisen räsymattosukat

Heissan!

Jälleen syntyi räsymattosukkaa. Yritän nyt tehokkaasti päästä eroon kaikista vajaista keristä :D

Nämä sukat ovat pitkävartiset ja sopivat paksupohkeiselle, kuten itsekin olen. Lankoina Novita 7 veljeksen harmaan sävyjä, Viidakko -lankoja ja raitalankoja. Laskin, että pääsin eroon kokonaan yhteensä viidestä lankakerän lopusta ja kahdesta kerästä jäi vielä pieni palanen seuraaviin neulomuksiin.

Puikkoina 3.5 jälleen kerran.

Ohje:

Luo 76 silmukkaa. Neulo 1. kerros oikein ja neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka nurin yhteen. Aloita samalla valepalmikkoresori (ohje Googletettu jostakin blogista):

1. - 3. kerros: 2n, 3o
4. kerros: 2n, 1o neulomatta, 2o, nosta neulomatta jätetty 2o neulotun yli
5. kerros: 2n, 1o, lk, 1o


Toista valepalmikkoresoria harmaalla neljä mallikertaa. Siirry sitten neulomaan oikeaa kaikill 75 silmukalla ottaen mukaan haluamasi toisen värin. Aloituslanka säilyy mukana raidoittamassa sukan vartta. Tee varressa kavennuksia seuraavasti:

Kun olet neulonut oikeaa 11 kerrosta, kavenna joka puikolla 2oy. Nyt työssä on 71 silmukkaa. Neulo 6 kerrosta oikeaa ja kavenna yhdellä puikolla pois yksi silmukka neulomalla 2oy. Nyt sinulla on 70 silmukkaa jäljellä. Neulo sitten neljä kerrosta ja kavenna joka puikolla 2 silmukkaa oikein yhteen. Työssä on nyt 66 silmukkaa. Neulo viisi kerrosta ja kavenna taas joka puikolla 2oy. Nyt sinulla on 62 silmukkaa. Neulo kolme kerrosta ja kavenna vain yksi silmukka koko kerroksella. Kavenna seuraavalla kerroksella jälleen yksi silmukka eri puikolla. Nyt työssä on 60 silmukkaa. Neulo neljä kerrosta ja kavenna joka puikolla 2oy. Nyt jäljellä on 56 silmukkaa. Neulo sitten vielä raidallista oikein neuletta 16 kerrosta ja jatka pelkästään yksivärisellä 2o 2n -resoria nilkkaan 10 kerrosta. Tämän jälkeen alkaa kantalapun teko.

Kantapää tehdään Alma -mummun kantapäätä mukaillen:

Ota viimeiseltä puikolta 7 silmukkaa, samoin 1. puikolta. Neulo oikealla oikeaa ja nurjalla nurjaa nostaen aina aloitussilmukan. Neulo kantalappuun 16 kerrosta (kaksi enemmän kuin kantalapussa on silmukoita. Poimi sitten sivusilmukat haluamallasi tavalla. Itse poimin ne tämän Youtube -videon. Hyvin toimii!

Jaa silmukat niin, että 2. ja 3. puikoille jää 14 silmukkaa ja muut tasaisesti 1. ja 4. puikoille. Tee kiilakavennukset seuraavasti:

1. puikon lopussa 2oy ja 4. puikon alussa 2oy takakautta. Kavenna joka kerros, kunnes jäljellä on 13 silmukkaa kummallakin puikolla. Jalkaterään jää näin ollen 54 silmukkaa.

Neulo jalkaterään kantalapun reunasta laskettuna 44 kerrosta ennen kärkikavennuksia.

Kärkikavennukset tehdään näin:

1. puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa, samoin 3. puikon lopussa. 2. puikon alussa 2oy takakautta ensimmäisen silmukan jälkeen, samoin 4. puikon alussa. Tee kavennukset joka toinen kerros, kunnes puikoilla on jäljellä 6-7 silmukkaa ja kavenna sitten joka kerros, kunnes jäljellä on 8-10 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle. Tee raidoitusta kärkeen asti haluamillasi langoilla :)

Varren pituus on 29 cm ja jalkaterän pituus 25 cm. Nämä sukat sopivat arviolta 40-41 kokoisiin jalkoihin sukkablokien avulla mitattuna. Varsi on leveimmästä kohdastaan n. 16.5 cm sivu eli ympärysmitaltaan n. 33-34 cm. Itselläni on aika kookkaat pohkeet (ympärys leveimmästä kohdasta 46 cm), joten nämä eivät omissa jaloissani kiristäneet. Hoikempijalkainenhan voi laittaa varret housunlahkeiden päällä, niin ei kiristä ja pysyvät ylhäällä :)

Täältä pääset katsomaan muita neulomiani räsymattosukkia:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti