Hae tästä blogista

tiistai 7. kesäkuuta 2016

Lyhytvartiset kuviosukat

Heips!

Bongasin Iloinen Villasukka ja Lanka -ryhmästä Facebookista Tuovi Mönkkösen villasukkiin kehittelemän kuvion ja kokeilin samantien itsekin neuloa sukat Alize Wool Motif -langasta. Kuvio on helppo ja näppärä tehdä :) Yksi kerä riitti näihin sukkiin, ylimääräistä lankaa ei jäänyt. Sain kommentteja villasukkaryhmässä, että näistä tulee mieleen jäämeri :)

Puikkoina käytin 3.5 koon puikkoja.Ohje:

Luo 57 silmukkaa ja neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka oikein yhteen ja aloita resori: 2o takakautta ja 2n vuoronperään. Tee tätä joustinta 19 kerrosta ja aloita sitten tekemään seuraavaa kuviota (kuvio on neljällä jaollinen):

1. kerros 1o, 2oy, lk, 1n
2, kerros: 3o, 1n
3. kerros: 2oy, lk, 1o, 1n
4. kerros: 3o, 1n

Toista mallikertaa sukan varteen kaksi kertaa ja aloita sitten kantalappu. Ota kantalapun tekoa varten viimeiseltä puikolta 7 silmukkaa ja ensimmäiseltä puikolta 7 silmukkaa. Neulo kantalappuun 16 kerrosta oikealla oikein ja nurjalla nurin niin, että nostat aina ensimmäisen silmukan ja neulot aina toisen silmukan oikein, myös nurjalla. Kun kantalappu on valmis, poimi sivusilmukat ja jaa silmukat niin, että 2. ja 3. puikoille jää kummallekin 16 silmukkaa kuvion tekemistä varten. 1. ja 4. puikoille tulee n. 18 silmukkaa kummallekin. Tee kiilakavennukset niin, että neulo 1. puikon lopussa 2oy kahdella viimeisellä silmukalla. Neulo taas 4. puikolla 2oy takakautta heti puikon alussa. Kavenna joka kerroksella, kunnes kummallakin puikolla on 10 silmukkaa.

Jatka kuviota normaalisti eteenpäin kiilakavenuksia tehdessäsi aloittaen mallikerran 1. kerroksesta ja tee mallikerta sukan jalkaterään 14 kertaa kantapään jälkeen. Kerroksina tämä tarkoittaa kantapään reunasta mitattuna 55 kerrosta. Aloita kärkikavennukset, kun viimeinen kuviokerros on valmis. Neulo nyt oikeaa joka puikolla.

Jaa silmukat nyt tasaisesti joka puikolle ja kavenna näin:

1. puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa. 2. puikon alussa 2oy takakautta ensimmäisen silmukan jälkeen. Tee 3. puikolla samoin kuin 1. puikolla ja 4. puikolla samoin kuin 2. puikolla. Kavenna joka toinen kerros, kunnes joka puikolla on kuusi silmukkaa. Kavenna sitten joka kerros, kunnes työssä on jäljellä yhteensä 8 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Varren pituus on 9 cm ja jalkaterän pituus kantalapun keskeltä mitattuna on 26.5 cm. Sukat sopivat siis hyvin jalkoihin kokoa 41-42. Omani on 43 ja ovat hiukan liian pienet minulle :)

2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta täällä,totta sukkaset tuovat antarktiksen kesän sävyt mieleen .

    VastaaPoista