maanantai 20. kesäkuuta 2016

Harmaat Maariat

Moi!

Tässä on jälleen Maariat, tällä kertaa harmaana tilaustyönä :) Kaunis malli tämä kyllä on, pakko myöntää ;) Nämä sukat ovat kokoa 38 ja ihan samanmittaiset kuin ne vaaleansiniset Maariat, jotka viimeksi tein. Käytin nyt apuna juuri ostamiani sukkablokeja sekä venyttämiseen että oikean koon saamiseen. Ostin nämä blokit (koot 35-37,5; 38-40 ja 41+ netistä osoitteesta lankaidea.fi. Saisihan näitä itsekin tehtyä, mutta minä en nyt jaksa siihen ruveta :DKäytin lankana 7 veljestä vaaleanharmaata ja puikkoina 3.5. Sukan varren pituus kantalapun alkuun on 16 cm ja jalkaterän pituus kantalapun reunasta mitattuna on n 24 cm.

Minua pyydettiin tekemään sukat vaaleanharmaasta:En juuri neulo harmaasta, mutta näitä sukkia ei ollut kyllä yhtään tylsä tehdä :) Tuo kuvio on kaunis ja ohjetta on seurattava koko ajan, ettei mene sekaisin. Kerran jouduin toista sukkaa vähän purkamaan, kun vahingossa huomasin, että yksi kuvion silmukka on kadonnut. Olin varmaankin katsonut kuvion keskellä väärän rivin ohjetta ja kaventanut liikaa.


Ohje löytyy mm. Fb:n Voihan Villasukka! -ryhmän tiedostoista sekä Ravelrystä. Sukkamalli on Niina Laitisen suunnittelema. Kerron tässä lyhyesti omien sukkieni niistä kohdista, joissa sovelsin alkuperäistä ohjetta.


Loin 57 silmukkaa puikoilla 3.5 ja neuloin 1. kerroksen oikein ja viimeisen ja ensimmäisen silmukan oikein yhteen. Neuloin sitten resoria 2o 2n yhteensä viisi kerrosta, kunnes aloitin kuvion tekemisen 2. ja 3. puikoilla. Silmukat jaoin niin, että 1. puikolla oli 16 silmukkaa ja 4. puikolla 15 silmukkaa. 1. ja 4. puikoilla jatkoin 2o 2n -resoria.

Kantapäähän kokeilin itselleni uutta juttua sivusilmukoiden poimimisessa. Voihan Villasukka! -ryhmässä kyseltiin vinkkiä, miten ne saisi poimittua siististi. Yksi jäsen laittoi linkin videoon, jossa näytetään kätevä vinkki tähän. Niinpä minäkin kokeilin näihin sukkiin sitä, koska halusin tilaussukkien olevan siistit joka puolelta :) Linkki videoon tässä :) Enpä taida muuta tapaa enää käyttää tämän jälkeen.


Kantapään tein ohjeesta poiketen Alma -mummun kantapäänä hieman soveltaen:

Poimi 7 silmukkaa viimeiseltä puikolta ja 7 silmukkaa ensimmäiseltä puikolta. Neulo kantalappua edestakaisin oikealla oikein ja nurjalla nurin niin, että nostat aina ensimmäisen silmukan. Neulo kantalappuun kaksi kerrosta enemmän kuin mitä silmukoita on ja poimi sitten sivusilmukat haluamallasi tavalla. Jatka keskimmäisillä puikoilla kuviota ja tee kiilakavennukset 1. ja 4. puikoilla näin: (poikkesin tässäkin ohjeesta ja tein itselleni mieluisen kavennuksen)

Neulo 2oy 1. puikon lopussa ja 2oy takakautta 4. puikon alussa joka kerroksella, kunnes toisella puikolla on jäljellä 16 silmukkaa ja toisella 15. Nämä määrät jätetään sen takia, että jalkaterään saataisiin 54 silmukkaa, koska keskimmäisillä puikoilla on 12 ja 11 silmukkaa.

1. ja 4. puikoilla jatketaan oikeaa neuletta ja keskimmäisillä kuviota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti