Hae tästä blogista

sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Maariat

Morjens!

Monta sukkakuviota on vielä kokeilematta, mutta nyt on Maariat testattu. Pitkään mietin, että mistä ihmeen väristä nämä sukat teen, sillä raidalliset tai tummat värit eivät mielestäni sovi Maarioihin, jos haluaa kuvion näkyvän selvästi. En halunnut lähteä lankaostoksille vaan löytää sopivan värin omista langoista. Niinpä päädyin tekemään vaaleansinisestä - kerästä, jonka sain kollegaltani osana kiitoslahjaa :) Poistuin samalla mukavuusalueeltani, sillä en juuri koskaan neulo vihreistä, keltaisista tai sinisistä langoista. En vaatteissakaan käytä näitä värejä vaan sorrun pinkkiin, lilaan, oranssiin, fuksiaan ja muihin tällaisiin väreihin. Samoin käy lankojen kanssa, että neulon väreistä, jotka koen olevani lähellä sydäntäni. Näistä tuli kuitenkin kivat, olen tyytyväinen :)

Ohje löytyy mm. Fb:n Voihan Villasukka! -ryhmän tiedostoista sekä Ravelrystä. Sukkamalli on Niina Laitisen suunnittelema. Kerron tässä lyhyesti omien sukkieni niistä kohdista, joissa sovelsin alkuperäistä ohjetta.

Loin 57 silmukkaa puikoilla 3.5 ja neuloin 1. kerroksen oikein ja viimeisen ja ensimmäisen silmukan oikein yhteen. Neuloin sitten resoria 2o 2n yhteensä viisi kerrosta, kunnes aloitin kuvion tekemisen 2. ja 3. puikoilla. Silmukat jaoin niin, että 1. puikolla oli 16 silmukkaa ja 4. puikolla 15 silmukkaa. 1. ja 4. puikoilla jatkoin 2o 2n -resoria.

Kantapään tein ohjeesta poiketen Alma -mummun kantapäänä hieman soveltaen:

Poimi 7 silmukkaa viimeiseltä puikolta ja 7 silmukkaa ensimmäiseltä puikolta. Neulo kantalappua edestakaisin oikealla oikein ja nurjalla nurin niin, että nostat aina ensimmäisen silmukan ja neulot nurjalla toisen silmukan aina oikein. Neulo kantalappuun kaksi kerrosta enemmän kuin mitä silmukoita on ja poimi sitten sivusilmukat. Jatka keskimmäisillä puikoilla kuviota ja tee kiilakavennukset 1. ja 4. puikoilla näin: (poikkesin tässäkin ohjeesta ja tein itselleni mieluisen kavennuksen)

Neulo 2oy 1. puikon lopussa ja 2oy takakautta 4. puikon alussa joka kerroksella, kunnes toisella puikolla on jäljellä 16 silmukkaa ja toisella 15. Nämä määrät jätetään sen takia, että jalkaterään saataisiin 54 silmukkaa, koska keskimmäisillä puikoilla on 12 ja 11 silmukkaa.

1. ja 4. puikoilla jatketaan oikeaa neuletta ja keskimmäisillä kuviota.

Varren pituus on 16 cm.

Jalkaterän pituus on n. 24 cm, mutta venyy vielä hyvin. Nämä sukat sopivat jalkaan 38. Siskollani on jalan koko 37 ja hän totesi, että on hitusen isot hänelle.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti