lauantai 25. kesäkuuta 2016

Jokeritossukat

Moi!

Juhannusaattona valmistuivat tämmöiset helpot tossut, joiden ohje löytyy megettaren blogista.

Sovelsin ohjetta hieman, joten kirjoittelen tähän oman versioni siitä :)

Neuloin 3.5 koon puikoilla ja minulla oli koko ajan 60 silmukkaa. Nostin aina aloitussilmukan ja kiersin langan etukautta, jolloin reunasta tuli siistimpi. Neuloin kaksi kappaletta neliömallisia kappaleita Viidakko -langasta aina oikein -neuletta. Neliön koko oli 28 cm/sivu. 

Kun neliöt olivat valmiit, taitoin kummankin vinosti kulmasta kulmaan ja ompelin toisen sivun kokonaan kiinni ja toisesta sivusta n. 10 cm niin, että jalka mahtuu avonaisesta osasta sisään.  (Keskimmäisessä kuvassa on kokonaan ommeltu yläreuna ja oikealta ylhäältä alaspäin osan matkaa). Kun olin ommellut loppuun, käänsin jalassa tossun päällyosan neulomuksen kaksinkertaiseksi. Tossuista tuli sopivat omiin jalkoihini kokoa 43.

Äitini sanoi, että tossut ovat ihan selvästi sellaiset Jokeritossukat :D Totesin itsekseni, että no niiden nimeksihän kyllä täytyy sitten Jokeritossukat laittaa. Yksi kaveri ehdotti, että minun pitäisi tehdä nämä vielä vihreinä ja laittaa pari tupsua, niin sitten ne näyttäisi ihan jonkun seikkailuelokuvan tossuilta :)

Näistä todellakin saa ihan erinäköiset riippuen väreistä, joita käyttää.

Tässä vielä muutama kuva tossukoista :) Lankaa jäi tuon verran, mitä kuvasta löytyy. Käytin loput räsymattosukkiin, jotka aloitin jo aattoiltana. 2 kommenttia:

  1. Onpas hauskan näköiset! Täytyykin laittaa itselle muistiin tämä ohje!

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Nämä on kyllä helppo välityö, kun ei tarvi kauheesti ajatella mitään!

    VastaaPoista