sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Pienen tytön räsymattosukat

31.10.15

Hei!

Vaikka yksi neuleprojekti on kesken, päätin tehdä väliin hieman nopeamman työn, nimittäin kummitytölle jouluksi villasukat. Sukkien koko n. 29 ja ne menevät siis vähän vajaa 5 -vuotiaalle tytölle. Onneksi minulla on samanikäinen oma poika, jonka jalkaan sovitin sukat ja uskoisin, että kummitytön jaloissa sukilla on vielä kasvuvaraa. Menevät siis tämän talven. Sukkien varret ovat hieman löysemmät kuin jalan varsi, että ne sopisivat housujen päälle eivätkä kiristä. Lisäksi virkkasin valkoiset kukat molemmin puolin kantalappua ja ompelin ne kiinni.

Lankoina 7 veljestä vaaleanpunainen, sateenkaari ja vihr-sinappi-kanerva vai mikähän sen langan nimi oli :)

Puikot jälleen 3,5

Luo 49 silmukkaa vaaleanpunaisella langalla. Neulo oikein ensimmäinen kerros ja neulo oikein yhteen viimeinen ja ensimmäinen silmukka. Aloita resori  2o, 2n ja tee sitä kuusi kerrosta. Aloita sitten oikea neule käyttäen vain kahta raitalankaa ja neulo kummallakin kerros vuoronperään. Heti oikean neuleen alettua kavennetaan pois neljä silmukkaa, yksi jokaisen puikon loppupuolella ennen viimeistä silmukkaa. Vartta jatketaan 44 silmukalla kantalapun alkuun asti.

Kantapää on Alma -mummun versio (ohje Fb:n Voihan villasukka! -ryhmän tiedostoista).
Kantapää neulotaan vain vaaleanpunaisella langalla ja kantalappu neulotaan ottamalla yhdelle puikolle 6 viimeistä silmukkaa 4. puikolta sekä 6 ensimmäistä silmukkaa 1. puikolta. Siirrä 1. puikon viisi silmukkaa toiselle puikolle ja 4. puikon viisi silmukkaa 3. puikolle. Neulo kantalappua edestakaisin 13 kerrosta (hiukan enemmän kuin mitä puikolla on silmukoita) ja neulo kummassakin päässä toinen silmukka aina oikein. Kun kantalappu on valmis, poimi vaaleanpunaisella langalla 1. puikolle sivusilmukat sekä lisäksi 2. puikolta sinne alunperin siirtämäsi viisi silmukkaa.

Neulo kavennukset vaaleanpunaisella langalla. Kavenna 1. puikon lopussa neulomalla kaksi oikein yhteen ja 4. puikon alussa ylivetokavennus. Tee kavennukset joka puikolla niin kauan, että 1. ja 4. puikoille jää kummallekin 10 silmukkaa. 2. ja 3. puikoille jää 11 silmukkaa eli työssä on yhteensä 42 silmukkaa. Aloita taas raidoittaminen kavennusten jälkeen ja neulo oikeaa.
Kärkikavennukset:

Neulo kärkikavennukset nauhakavennuksella: 2 oikein yhteen 1. puikon lopussa ennen viimeistä silmukkaa, 2 oikein yhteen toisen puikon alussa ensimmäisen silmukan jälkeen, 2 oikein yhteen 3. puikon lopussa ennen viimeistä silmukkaa sekä 2 oikein yhteen 4. puikon alussa ensimmäisen silmukan jälkeen. Tee kavennukset joka toinen kerros, kunnes puikoilla on jäljellä 5 ja 6 silmukkaa eli puolet alkuperäisestä. Kavenna sitten joka kerros ja vedä lanka silmukoiden läpi kahteen kertaan, kunnes työssä on jäljellä yhteensä 10 silmukkaa. Päättele nurjalle nätisti. 

Varren pituus kantalapun alkuun asti on 12 cm. Jalkaterän pituus kantapään jälkeen 13 cm. 

Virkatut kukat:

Luo yksi silmukka koon 3 virkkuukoukulla ja virkkaa yhteensä kuusi ketjusilmukkaa. Yhdistä sitten ketjusilmukalla loppu- ja alkupää. Virkkaa taas kuusi ketjusilmukkaa ja virkkaa pää kiinni lenkin alta kiinteällä silmukalla. Tee näitä virkattuja lenkkejä yhteensä kuusi ja vedä lanka viimeisen silmukan läpi. Ompele kiinni sukan sivuille haluamallasi tyylillä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti