perjantai 20. marraskuuta 2015

Lila-valkoiset sukkaset tytölle

Moi!

Neuloin välityönä 7 veljeksen Polkasta, lila -valkoisesta sukat tyttären kaverille synttärilahjaksi. Neuloin varmuuden vuoksi riittävän kookkaat, kun en kysynyt jalan kokoa :) Eli sukat ovat kokoa 33-34.Puikot olivat jälleen 3,5.

Ohje:

Luo 46 silmukkaa ja neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka nurin yhteen (silmukoita jää 45) ja aloita samalla valepalmikkokuvio:

1.-3. kerros: 2n, 3o
4. kerros: 2n, nosta 1o neulomatta, neulo 2o ja vedä neulomatta jätetty kahden oikein neulotun yli
5. kerros: 2n, 1o, lk, 2o

Valepalmikkokuvion ohje on googletettu ja sen löytää helposti monesta lähteestä.

Neulo valepalmikkoresoria 2 mallikertaa ja aloita sitten oikea neule, mutta jatka valepalmikko yhden kuvion verran molemmin puolin sukkaa kärkikavennusten alkuun saakka. Tee valepalmikot sellaisiin kohtiin, että ensimmäinen kuvio jatkuu ensimmäisen puikon alusta katsottuna kolmannesta kuviosta ja toinen kuvio jatkuu ennen kolmea viimeistä kuviota. 

Varren pituudeksi ennen kantalappua tulee 10 cm ja valepalmikkokuvio toistuu 7 kertaa ennen kantalappua.

Kantapään tein jälleen Alma -mummun versiona:

Ota kuusi silmukkaa ensimmäiseltä puikolta ja kuusi viimeiseltä. Siirrä jäljelle jääneet odottamaan 2. ja 3. puikoille. Neulo yhteensä 14 kerrosta edestakaisin (2 kerrosta enemmän kuin on silmukoita) niin, että kummassakin reunassa toinen silmukka neulotaan aina oikein, myös nurjalla puolella. Tämä ei ole osa Alma -mummun kantapäätä vaan olen lisännyt sen mukaan jostain toisesta ohjeesta, että reunasta tulisi siistimpi. Nosta reunimmainen silmukka aina kerrosta aloittaessasi.

Kun olet neulonut 14 kerrosta, poimi reunasilmukat ja lisää puikolle alunperin toiselle puikolle siirtämäsi silmukat. Jatka valepalmikkokuviota kahdessa kohdassa niinkuin ennenkin. Kavenna 1. ja 4. puikoilta silmukoita niin, että jalkaterään jää yhteensä 44 silmukkaa. Silmukoiden jakoa kannattaa miettiä ennen kuin aloittaa kavennuksen niin, että valepalmikkokuviot jäisivät 2. puikon alkuun ja 3. puikon loppuun. Silloin kuviot olisivat sopivissa kohdissa sukan edetessä.

Neulo jalkaterään seitsemän valepalmikon mallikertaa, kunnes aloitat kärkikavennukset. Jalkaterän pituus ennen kavennuksia on n. 17 cm. Kärkikavennukset tehdään nauhakavennuksena:

Neulo 1. ja 3. puikon lopussa kaksi oikein yhteen ennen viimeistä silmukkaa ja neulo 2. ja 4. puikon alussa kaksi oikein yhteen ensimmäisen silmukan jälkeen. Neulo näin joka toinen kerros, kunnes silmukoista (alunperin 11/puikko) on jäljellä 5. Kavenna sitten joka kerros, kunnes puikoilla on yhteensä 8 silmukkaa. Vedä lanka läpi kahteen kertaan ja päättele nurjalle.

Jalkaterän pituus on 21 cm. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti