Hae tästä blogista

tiistai 10. marraskuuta 2015

Lumikuningattaren säärystimet

8.11.15

Moikka!

Tässä tulee ohje säärystimiin, jotka olen tehnyt luonnonvalkoisesta Novitan 7 veljeksestä ja nätistä Silver Dream -langasta. Säärystimet sopivat paksupohkeiselle, kuten itse olen.


Silver Dream


Ohje:

Luo 71 silmukkaa luonnonvalkoisella langalla ja neulo oikein ensimmäinen kerros. Neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka yhteen ja aloita valepalmikkoresori (ohje Googlesta):

1.-3. kerros: 2n, 3o
4. kerros: 2n, nosta yksi oikein neulomatta ja neulo kaksi oikein. Vedä nostettu neulottujen oikeiden yli.
5. kerros: 2n, 1o, lk, 1o

Tee valepalmikkomallikerta yhteensä kaksi kertaa. Resorin pituudeksi tulee yhteensä 12 kerrosta.

Aloita sitten oikea neule hopeoidulla langalla ja nosta joka neljäs silmukka eli aloita kerrosrivinousu. Silmukoita on nyt työssä 70, mutta kerrosrivinousukuvion takia (neljällä jaollinen) kavennetaan kuviota aloitettaessa pari silmukkaa neljännen puikon lopussa kahdella peräkkäisellä kerroksella. Tällöin silmukoita on 68 ja kerrosrivinousua jatketaan tällä määrällä, kunnes koittaa ensimmäinen silmukoiden lisäys.

Neulo kerrosrivinousua niin, että kaksi kerrosta aina hopealangalla ne kerrokset, jolloin silmukoita nostetaan ja se kerros valkoisella, jolloin kaikki silmukat neulotaan. Tällöin nostetut silmukat ovat aina valkoisella langalla.

Kerrosivinousun ohje vielä selkeämmin:

Neulo hopealangalla kaksi kerrosta ja nosta joka neljäs silmukka. Neulo valkoisella kaikki silmukat kolmannella kerroksella. Jatka näin.

Neulo kerrosivinousua yhteensä 30 kerrosta ja lisää sitten peräkkäisillä kerroksilla 1. puikon alussa kolme silmukkaa yhteensä eli yksi silmukka per kerros. Nyt työssä on 71 silmukkaa. Jatka kerrosrivinousua lisäysten jälkeen 32 kerrosta ja lisää yhteensä viisi silmukkaa peräkkäisillä kerroksilla eli silmukka per kerros. Jatka jälleen kerrosrivinousua 56 kerrosta, kunnes aloitat resorin.


Neulo lopuksi valepalmikkoresoria valkoisella langalla yhteensä 10 kerrosta eli kaksi mallikertaa. Resorissa silmukoita on 75 eli resorin alussa kavennettiin yksi silmukka pois, jotta valepalmikkokuvio menisi tasan.

Resorien väliin tulee yhteensä 43 kahden rivin kerrosta hopeoidulla langalla.

Säärystimen pituudeksi tuli 39 cm.

Lopuksi virkkasin takapuolelle fuksialla 7 veljeksellä sydämiä ja kukkia. Puikon koko oli 3.0. Ensimmäiseen säärystimeen virkkasin kuviot ihan omasta päästä, mutten ollut tyytyväinen sydämiin, joten löysin blogista KahviKaneli virkkaa ohjeen pienen sydämen virkkaamiseen. Tein sillä ohjeella ja virkkasin kuvion omin päin vähän suuremmaksi :)

Kuvia valmiista säärystimistä:


Säärystimet

SäärystimetSäärystimet


SäärystimetNyt vasta sain tehtyä toiseenkiin säärystimeen kukkia ja sydämiä. Tässä kuva molemmista :)
Niin ja tuttavani halusi tämmöiset säärystimet, joten annoin nämä sitten hänelle samantien :)

Säärystimet


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti