sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Kirjoneulelapaset

Moi!

Pitkästä aikaa tein lapaset ja vaihteeksi valmiin mallin mukaan. Tilasin Neulevakasta keväällä lankoja ja yhtäkkisenä päähänpistona myös Tee se itse -paketin, jossa oli näiden lapasten ohje sekä tarvittavat langat. Muokkasin ohjetta hieman, mutta mallikuvio on täysin ohjeen mukainen. Annoin nämä naapurille synttärilahjaksi, vaikka kesä onkin :)

Puikkoina käytin koon 3.25 Knit Pron sinkkipuikkoja. En ollut koskaan neulonut tuon koon puikoilla enkä myöskään 15 cm pitkillä puikoilla, kuten nyt tein.

Sanoisin, että 15 cm puikot olivat oikein miellyttävät neuloa! Ei töki mihinkään, kun ei ole liian pitkät :D

Lapasten ohje löytyy Ravelrystä :) Mallin nimi on Sydänkirjoneulelapaset ja suunnittelijana Niina Kaakkurivaara. Ohjeen mukaan kuviota tehtäisiin ymmärtääkseni molemmin puolin ja peukalolle on oma mallikuvionsa, mutta minä tein mallikuvion vain kämmenselän puolelle ja toisen puolen neulon vuorosilmukoina valkoista ja kuviollista niin, että koko lapasen läpi kulkee pystyraidat. Neuloin peukalonkin samoin kuin kämmenen puolen. Peukaloa varten jätin ohjeen mukaisen määrän silmukoita apulangalle ja jatkoin neulomista ohjeen mukaan.

Peukalon neuloin oman tyylini mukaan niin, että siinä oli 25 silmukkaa ja 18 kerrosta ennen kärkikavennuksia. Kavennukset tein peukaloihin siten, että neuloin 2oy joka puikon lopussa (kolme puikkoa), kunnes jäljellä oli 10 silmukkaa.

Alla vielä kuvia langoista ja valmiista tuotoksista :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti