Hae tästä blogista

sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Sydänsukat Stepistä

Heips!

Aloitin Tallinnan reissulla nämä sukat, joihin väkersin sydänkuvion omasta päästä ja vähän muitakin kuvioita.

Puikkoina käytin 3.5 koon puisia puikkoja ja lankana Austermann Stepin värikästä raitalankaa.

Sukan varren pituus on 17 cm ja jalkaterän pituus 25.5 cm. Sukat sopivat 39-40 koon jalkoihin.

Ohje:

Luo 61 silmukkaa ja neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka nurin yhteen ja aloita valepalmikkoresori (ohje Googlen syövereistä, löytyy esim. täältä):

1.-3. kerros : 2n 3o
4. kerros: 2n, nosta 1o neulomatta, neulo 2o ja vedä neulomatta jätetty kahden oikein neulotun yli.
5. kerros: 2n, 1o, lk, 1o

Toista mallikerta resoriin neljä kertaa. Neulo sitten oikeaa 15 kerrosta ja neulo seuraava kerros siten, että vuorottelet 2oy ja lk välillä koko kerros. Varmista kuitenkin, etteivät silmukat vähene ja jos niin käy, kannattaa lopussa jättää neulomatta 2oy.

Neulo oikeaa viisi kerrosta ja kavenna joka puikolla 2oy, kun olet neulonut reikäkerroksen jälkeen kaksi kerrosta. Nyt työssä on 56 kerrosta.

Neulo jälleen kerros, jossa vuorottelet 2oy ja lk välillä. Neulo jälleen viisi kerrosta oikeaa ja seuraava kerros 2oy ja lk. Neulo vielä viisi kerrosta oikeaa ja aloita sitten vahvistettu kantalappu.

Kantalappuun otetaan viimeisen puikon 14 silmukkaa ja ensimmäinen puikon 14 silmukkaa. Jätä muut puikot odottamaan. Neulo oikealla joka toinen oikein ja nosta joka toinen. Nosta kuitenkin ensimmäinen silmukka aina. Vaihda nostettavat silmukat oikealla puolella joka kerroksella. Neulo nurjalla kaikki nurin paitsi nosta ensimmäinen.

Kun kantalapussa on 28 kerrosta, neulo seuraavaksi kantapää siten, että neulo oikealla edelleen vahvistettua kantalappua, mutta tee ylivetokavennus niin, että vasempaan reunaan jää 8 silmukkaa. Käännä työ, neulo nurjaa ja tee 2ny kavennus niin, että vasempaan reunaan jää taas 8 slmukkaa. Kavenna molemmin puolin tällä tavoin, kunnes kaikki reunasilmukat on kavennettu ja jäljelle jää 10 silmukkaa.

Poimi sitten sivusilmukat esim. tämän Youtubesta löytyvän videon avulla, tulee siistiä jälkeä. Aloita kiilakavennukset samalla, kun poimit sivusilmukat. Kavenna 1. puikon lopussa 2oy ja 4. puikon alussa 2oy takakautta. Varmista, että 2. ja 3. puikolle jää 14 silmukkaa kummallekin. Kavenna reunapuikoilla, kunnes kummallakin on 16 silmukkaa. Nyt työssä on yhteensä 60 silmukkaa.

Neulo oikeaa jalkaterässä, kunnes kantalapun reunasta on neulottu 15 kerrosta. Neulo sitten jälleen kerros vuorotellen 2oy ja lk. Neulo viisi kerrosta oikeaa ja neulo sitten sydänkuvio (omasta päästä kehitelty):

Neulo 2. puikon lopun ja 3. puikon alun väliin lk, 2oy, 2oy, lk. Neulo kerros muuten oikeaa. 
Neulo seuraava kerros oikeaa. Seuraavalla kerroksella neulo 2oy ennen edellisen kerroksen langankiertoa, neulo sitten langankierto, neljä oikein, langankierto ja 2oy takakautta. Neulo muuten oikeaa ja neulo seuraava kerros myös oikeaa. Seuraava kuviokerros: oikeaa, kunnes tulet kohtaan, jossa oli edellisen kerroksen 2oy ja neulo tässä jälleen 2oy niin, että kavennus siirtyy oikealle yhden silmukan, sitten langankierto, kuusi oikein, langankierto ja 2oy takakautta niin, että kuvio kaartuu vasemmalle. Neulo kerros muuten oikeaa ja neulo taas seuraava kerro oikein. Seuraavalla kuviokerroksella neulotaan jälleen 2oy samassa kohtaa kuin edellisellä kerroksella niin, että kuvio siirtyy oikealle. Sitten langankierto, 8 oikein, lk ja 2oy takakautta (kuvio siirtyy vasemmalle). Välikerros oikeaa.Vielä kaksi kertaa neulotaan kuviota niin, että keskellä olevien oikeiden määrä lisääntyy aina kahdella ja kuvio siirtyy sekä oikealle että vasemmalle.Välikerroksen jälkeen käännetään kuvio siirtymään keskustaa kohti. Eli kuvion oikeassa reunassa 2oy niin, että kavennus tulee edellisen kerroksen kavennuksen vasemmalle, sitten lk, keskelle oikeaa 12 silmukkaa, mutta keskellä oikeita kavennetaan ylimääräinen 2oy, jotta saadaan sydämen keskusta oikealle kohdalle. Seuraavalla kerroksella neulotaan kuvion reunat oikein, mutta keskellä neulotaan 2oy ja lk. Seuraavalla kerroksella kuvion reunoissa neulotaan 2oy ja lk niin, että kuvio siirtyy lähemmäs keskustaa ja keskustassa neulotaan oikeaa. Jatketaan kuvion reunojen siirtämistä keskelle yhteensä viisi kertaa ja keskustassa neulotaan kuviota kohti reunoja niin, että ensin 2oy, lk, väliin oikeaa niin, että oikeat lisääntyvät 1-3-5-7-9, lk, 2oy takakautta. Lopulta keskus- ja reunakuviot yhdistyvät ja reikien väliin jää vain yksi 2oy neulottu silmukka.

Sydänkuvion jälkeen neulotaan oikeaa viisi kerrosta ja neulotaan vielä yksi kerros 2oy, lk -kuviolla. Sen jälkeen neulotaan yksi kerros oikeaa ja aloitetaan kärkikavennukset:

Neulo jokaisen puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Kavenna joka toinen kerros, kunnes silmukoita on jäljellä 8/puikko. Kavenna sitten joka kerros, kunnes jäljellä on yhteensä 12 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti