Hae tästä blogista

sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Ruttusukat Nallesta

Morjens!

Olipa kiva saada taas jotain valmista aikaiseksi :) 

Tein Novitan Nallesta ruttusukat koossa 38 - 39 puikoilla 3.5 Aika hyvää jälkeä tulee ainakin minun käsialalla noikin suurilla puikoilla noin ohuesta langasta. Moni varmasti tykkää tehdä koon 2,5 - 3,0 puikoilla, mutta käsialat ovat erilaisia, joten ei kun vaan testaamaan, mikä sinulle sopii parhaiten ;) Ohjeen olen Googlannut joskus kauan sitten :)


Ohje:


Luo 61 silmukkaa ja neulo 1. kerros oikein ja viimeinen ja ensimmäinen silmukka oikein yhteen. Aloita resori 2o 2n ja tee sitä 9 kerrosta. Neulo sen jälkeen ruttukuviota seuraavasti:

Neulo 15 kerrosta oikeaa ja neulo seuraavalla kerroksella 8 ensimmäistä silmukkaa joka puikon alusta yhteen 9 kerrosta alempana olevien silmukoiden kanssa nurjalta puolelta. Joka puikon lopussa 7 silmukkaa neulotaan normaalisti oikein. Jos haluat, voit poimia nurjalla alempana olevat silmukat apupuikolle tai sitten otat silmukan kerrallaan samalle puikolle, jossa olet juuri menossa.

Neulo jälleen 15 kerrosta oikein ja neulo uudet rutut niin, että neulotkin joka puikon lopussa 8 silmukkaa yhteen 9 kerrosta alempana olevien silmukoiden kanssa nurjalla puolella. 

Sukan varteen näitä ruttuja tulee yhteensä kuusi niin, että joka toinen ruttu tehdään puikkojen alussa ja joka toinen lopussa.

Viimeisen rutun jälkeen neulo kolme kerrosta oikein ja aloita kantalappu:

Neulo kantalappuun 4. puikolta 8 silmukkaa ja 1. puikolta 8 silmukkaa. Jätä muut silmukat odottamaan omille puikoilleen ja siirrä 1. ja 4. puikon muut silmukat välipuikoille. Neulo kantalappua oikealla oikein nostaen joka toinen silmukka, aloitussilmukka mukaan lukien. Neulo nurjalla kaikki nurin. Tehdään ns. ristiinvahvistettu kantapää. Neulo kantalappuun kaksi kerrosta enemmän kuin mitä kantalapussa on silmukoita eli 18. 

Poimi sitten sivusilmukat tämän Youtube -videon avulla. Näin saat siististi ja kivan näköisesti silmukat reunoista mukaan ;)

Aloita kiilakavennukset jo silmukoiden poimimiskerroksella. Siirrä 8 silmukkaa 1. puikolle ja kavenna 2oy 1. puikon lopussa. Neulo 2. puikon 14 silmukkaa oikein. Neulo 3. puikolla 14 silmukkaa oikein ja siirrä 8 silmukkaa 3. puikon lopusta 4. puikon alkuun ja kavenna puikon alussa 2oy takakautta ja poimi sivusilmukat. Jatka kiilakavennuksia joka kerroksella 1. puikon lopussa ja 4. puikon alussa niin kauan, että näille puikoille jää kummallekin 14 silmukkaa. Näin jalkaterään jää 56 silmukkaa.

Jatka oikein neulomista jalkaterässä kantalapun reunasta laskettuna 50 kerrosta, kunnes aloitat kärkikavennukset:

Neulo 1. puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa ja 2. puikon alussa 2oy takakautta ensimmäisen silmukan jälkeen. Tee 3. puikon lopussa samoin kuin 1. puikolla ja 4. puikon alussa samoin kuin 2. puikolla. Kavenna joka toinen kerros, kunnes kullakin puikolla on puolet silmukoiden määrästä eli 7. Kavenna sitten joka kerros, kunnes jäljellä on yhteensä 8 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi kahdesti ja päättele nurjalle kunnon pätkällä.

Varren pituus kantalapun alkuun asti on 18 cm ja jalkaterän pituus on 24 cm.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti