sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Eripariraitaa koossa 38

Heips!

Nämä sukat valmistuivat jo tovi sitten, mutten ole ehtinyt niistä tänne kirjoitella :D

Neuloin sukat mustasta 7 veljeksestä ja Alizen kerän lopusta sekä mintunvihreästä kerästä, jonka nimeä on muista ja vyöte on hukassa. Kyseessä kuitenkin vähän Alizen tyyppinen ei sukkalangaksi perinteisesti soveltuva lanka. Mutta mustan kanssa tuli oikein kivat sukat ja tuollaisen oikean sukkalangan joukossa menee mainiosti!

Puikkoina käytin koon 3.5 puikkoja. Sukkien koko on 38 ja varren pituus 16.5 cm kantalapun alkuun asti. Jalkaterän pituus on 24.5 cm.
Ohje:

Luo 57 silmukkaa mustalla ja neulo 1. kerros oikein. Neulo 1. ja viimeinen silmukka oikein yhteen. Aloita resori 2o 2n ja neulo sitä 17 kerrosta. Ota sitten mukaan toinenkin lanka ja neulo joka toinen kerros mustalla ja joka toinen toisella värillä. Neulo 34 kerrosta ja aloita sitten kantapää mustalla:

Poimi kantalappupuikolle 4. puikon 14 silmukkaa, samoin 1. puikon 14 silmukkaa. Neulo oikealla oikeaa paitsi nosta aina ensimmäinen silmukka. Nurjalla neulotaan kaikki nurin paitsi nostetaan ensimmäinen silmukka. Ota toisen värinen lanka mukaan kantalappuun toisella oikean kerroksella ja neulo joka toinen silmukka ja joka toinen toisella värillä. Neulo aina samat silmukat mustalla ja värillisellä niin, että muodostuu pystyraidat. Kun olet neulonut 24 kerrosta, tee kantapään kavennukset:

Neulo edelleen joka toinen värillisellä ja joka toinen mustalla langalla. Kun olet oikealla neulonut 18 silmukkaa, vasempaan  reunaan jää 10 silmukkaa. Tee ylivetokavennus. Käännä työ ja neulo nurjaa, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Neulo 2n yhteen ja käännä työ. Kavenna tällä tavoin, kunnes kaikki reunasilmukat on kavennettu ja keskelle jää 10 silmukkaa.

Poimi sivusilmukat esim. tämän Youtubesta löytyvän videon avulla :) Jatka raidoitusta heti kiilakavennusten alkaessa.

Neulo 2oy 1. puikon lopussa ja 2oy takakautta 4. puikon alussa joka kerroksella. Jätä välipuikoille kummallekin 14 silmukkaa ja kiilakavennusten jälkeen 1. ja 4. puikoille 13 kummallekin. Näin työssä on nyt 54 silmukkaa. Neulo jalkaterään 49 kerrosta ja neulo sitten kärkikavennukset vain mustalla langalla:

Neulo 2oy joka puikon lopussa ennen viimeistä silmukkaa joka toinen kerros, kunnes puikoilla on jäljellä 7 ja 8 silmukkaa. Kavenna sitten joka kerros, kunnes jäljellä on yhteensä 10 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Tyttäreni 9v omi nämä itselleen. Hänellä jalankoko 37-38 ja hieman kasvunvaraa jäi :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti