Hae tästä blogista

tiistai 13. huhtikuuta 2021

Lotte -säärystimet

Heips!

Neuloin säärystinrinkiin säärystimet Lankavan Lotte -ohjeella Novita Nalle Taika -langasta koon 3 ja 3,5 puikoilla. Säärystinten pituus on 37 cm.

Ohje löytyy Lankavan sivuilta. Alle laitoin ohjeen vielä näkyviin näihin omiin säärystimiin.

Ohje(merkinnät oy = oikein yhteen ja ny = nurin yhteen)

Luo 61 silmukkaa koon 3 puikoilla ja neulo 1. kerros oikeaa. Neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa. Neulo resoria *1o takakautta 1n*. Toista *-* yhteensä 18 kerrosta. 

Vaihda sitten koon 3,5 puikkoihin ja neulo säärystintä Lankavan Lotte -ohjeella:

1. kerros *lk, 1o neulomatta ,1o ja vedä nostettu neulotun yli, 1n*. Toista *-*.

2. kerros *2o, 1n*. Toista *-*.

3. kerros *2oy, lk, 1n*. Toista *-*.

4. kerros *2o, 1n*. Toista *-*.

Neulo säärystimeen 22 mallikertaa ja lisää silmukoita välille seuraavasti:

Lisää 2n silmukoiden välistä neulomalla edellisen kerroksen lanka kiertäen nurin puikolla olevan toisen nurjan viereen. Tee ensimmäiset lisäykset, kun olet neulonut 9 mallikertaa. Lisää jälleen 2n, kun olet neulonut yhteensä 10 mallikertaa ja vielä kaksi silmukkaa, kun olet neulonut yhteensä 11 mallikertaa. Nyt työssä on 66 silmukkaa.

Neulo näillä 66 silmukalla, kunnes mallikertoja on 22 ja vaihda sitten pienempiin puikkoihin. Neulo jälleen resoria *1o takakautta, 1n*. Toista *-* ja kavenna resoria aloittaessasi kahdella puikolla 2oy, niin että työssä on 64 silmukkaa. Neulo resoria 18 kerrosta ja päättele sitten silmukat löysästi. Itse käytin tätä tapaa, jonka löysin netistä Käsityökekkereiden sivulta.1 kommentti:

  1. Kiitos tästäkin vinkistä. Oikein kiva ohje säärystimille. Minulla taitaa olla tuota samaa lankaa varastossa. Pistän harkintaan.

    VastaaPoista