Hae tästä blogista

sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Jämäraitalapaset naiselle

Moi!

Projektini "Eroon jämälangoista" on tähän mennessä tuottanut villasukat ja lapaset. Nämä lapaset tein naisen käsiin sopiviksi. Saattavat jäädä omaan käyttöön tai sitten joku onnekas ne saa ;) :D

Lankoina jälleen 7 veljeksen kerien loppuja ja sitten pari kerää, joiden vyötteet on hukassa enkä uskalla varmaksi sanoa, mitä lankoja ovat. Yhden epäilen olevan Merino Goldia ja parin muun merkistä ei mitään muistikuvaa :D

Puikkoina käytin jälleen 3.5 sinkkipuikkoja, ne kun ovat hyviksi osoittautuneet.

Ohje:

Luo 45 silmukkaa. Neulo 1. kerros oikein ja neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka oikein yhteen. Aloita samalla resori 2o 2n ja toista tätä yhteensä 16 kerrosta. Raidoitin mielivaltaisesti ja niin voit sinäkin tehdä ;)

Vaihda sitten toiseen väriin ja neulo oikeaa neljä kerrosta. Aloita sitten intialainen peukalokiila, jonka ohjeen löydät esim. Novitan sivuilta. 

Ohje:

Oikean käden lapasessa jaoin silmukat  11, 11, 18 ja 4. Lisäsin 4. puikolle joka kerroksella silmukan alkuun neuloen sen kiertäen oikein nostamalla lankaa puikkojen välistä. Lisäyskerroksia tuli yhteensä 20 eli 4. puikolle tuli 24 silmukkaa. 3. puikon 18 silmukkaa siirrettiin apulangalle odottamaan seuraavalla kerroksella ja 4. puikon 24 silmukkaa jaettiin kahdelle puikolle 12 ja 12. Sitten jatkoin oikean neulomista kärkikavennuksiin asti.

Vasemman käden lapasessa jaoin silmukat 4, 18, 11 ja 11. Lisäsin 1. puikon loppuun joka kerroksella silmukan neuloen sen kiertäen oikein nostamalla lankaa puikkojen välistä. Jälleen lisäyskerroksia tuli 20 ja silmukoita sen jälkeen 24. Siirsin 2. puikon 18 silmukkaa apulangalle odottamaan ja jaoin 1. puikon silmukat tasan kahdelle puikolle. Jatkoin oikeaa kärkikavennuksiin saakka.

Kärkikavennukset:

Puikoilla on silmukoita 11, 11, 12 ja 12. Kavenna joka puikon lopussa joka kerroksella neuloen yhteen 2o ennen viimeistä silmukkaa. Kun jäljellä on 10 silmukkaa, vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Peukalo:

Poimi apulangalle jätetyt silmukat kolmelle puikolle. Neulo lisäksi juuresta mukaan kaksi silmukkaa. Nyt sinulla on 20 silmukkaa. Neulo 18 kerrosta oikeaa ja kavenna sitten joka puikolla neuloen yhteen 2o joka kerroksella. Kun jäljellä on 8 silmukkaa, vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Alla kuva lapasista sekä langoista, joita käytin sekä näihin lapasiin että aiemmin tekemiini villasukkiin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti