keskiviikko 17. lokakuuta 2018

Jämälankasukat sukkarinkiin

Hei!

Oli taas aika osallistua Voihan Villasukka! -ryhmän sukkarinkiin :) Pääsin neulomaan koon 40 sukat jämälangoista ja niitähän kotoa löytyy :D

Näissä sukissa mustaa lankaa, ehkä 7 veljestä ja sitten 7 veljeksen raitalankaa, jonka kohdetta olin pitkään miettinyt.

Ohje: Luo 57 silmukkaa mustalla. Neulo 1. kerros oikein ja viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa. Nyt työssä on 56 silmukkaa. Neulo resoria 2o 2n yhteensä 17 kerrosta. Ota sitten mukaan raitalanka ja neulo oikeaa viisi kerrosta kerrallaan, vuoronperään viisi raidalla ja viisi mustalla. Varteen tulee kolme raitaa värillisellä ja kolme mustalla. Eli ennen kantalappua neulotaan vielä mustalla viisi kerrosta.

Kantalappu: Poimi viimeisen ja ensimmäisen puikon silmukat yhdelle puikolle ja neulo ristiinvahvistettua kantapäätä seuraavasti: oikealla nosta ensimmäinen silmukka ja neulo oikein joka toinen silmukka. Nurjalla nosta ensimmäinen ja neulo kaikki muut nurin. Neulo kantalappua 25 kerrosta ja aloita sitten kantapään kavennukset

Neulo edelleen vahvistettua kantapäätä. Neulo oikealla puolen, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Nosta yksi neulomatta, neulo seuraava ja vedä neulomatta jätetty neulotun yli. Käännä työ ja neulo nurjalla, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Neulo 2n yhteen. Käännä työ. Jatka näin, kunnes reunasilmukat on kavennettu. Poimi sitten sivusilmukat mustalla esim. tämän videon avulla. 

Aloita kiilakavennukset, kun poimit silmukoita: Neulo 2oy 1. puikon lopussa ja 2oy takakautta 4. puikon alussa. Kavenna joka kerroksella, kunnes silmukoita on jäljellä 1. ja 4. puikolla 14 kummallakin. 2. ja 3. puikolla kuuluu myös olla 14 silmukkaa. Aloita raidoitus uudelleen, kun olet neulonut mustalla kantalapun reunasta lukien 5 kerrosta (edellisen värillisen raidan jälkeen tulee 10 kerrosta mustaa). Jalkaterään tulee kuusi värillistä raitaa ja viisi mustaa.

Kärkikavennukset aloitetaan viimeisen mustan raidan toisella kerroksella. Ensimmäinen kavennuskerros tulee, kun kantalapun reunasta laskien on neulottu 51 kerrosta. Kavenna joka puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Kavenna joka toinen kerros, kunnes jäljelle jää 7 silmukkaa/puikko. Kavenna sitten joka kerros, kunnes jäljelle jää yhteensä 12 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti