Hae tästä blogista

torstai 6. joulukuuta 2018

Marimekko -sukat

Heippa!

Neuloin kollegalle tilauksesta Marimekko -kuosin sukat koossa 38 ja lankoina käytin Novitan 7 veljeksen mustaa, valkoista ja keltaista. Neuloin pelkästään kuvan perusteella, jonka kollega laittoi eli ohjetta ei minulla ollut. Tässä linkki Pinterest -sivulle, josta kuvaa katsoin. Silmukkamäärät päätin oman harkinnan mukaan kuunnellen kollegan toiveen löysistä sukista :) Työn aikana kuljetin kaikki lankoja mukana saumakohdassa, ettei tarvinnut aina katkaista lankaa ja päätellä. Neuloessa kiersin lankoja toistensa ympäri, ettei neuleesta tulisi liian kireä ja koitin varmistaa, ettei toinen lanka kuitenkaan paista läpi toisen langan alta. Toivon mukaan onnistuin ja sukat ilahduttavat uutta omistajaa :)

Puikkoina käytin koon 3.5 puikkoja.Ohje (siltä osin, miten tein sukat ilman kuvion ohjetta, jonka katsoin kuvasta):

Luo 89 silmukkaa mustalla. Neulo 1. kerros oikein ja neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka oikein yhteen. Aloita resori 88 silmukalla: 2o 2n ja neulo resoria 19 kerrosta. Aloita sitten oikea neuloa ja neulo valkoisella kaksi kerrosta. Tämän jälkeen aloitetaan kuvio neulomalla ensin mustalla kaksi kuviota, sitten keltaisella yksi ja taas mustalla kaksi kerrosta, keltaisella yksi ja vielä mustalla kaksi kerrosta. Eli yhteensä siis 8 kuviota. Jokaisen kuvion jälkeen tulee kaksi kerrosta valkoista ja varren aikana kavennetaan seuraavasti:

2oy yhteensä kahdella puikolla, kun olet neulonut resorin jälkeen 29 kerrosta (neljän kuvion jälkeen).
2oy yhteensä kahdella puikolla, kun olet neulonut edellisestä kavennuksesta kuusi kerrosta.
3oy yhteensä kolmella puikolla, kun olet neulonut edellisestä kavennuksesta kuusi kerrosta.
10oy yhteensä jokaisella puikolla, kun olet neulonut edellisestä kavennuksesta kuusi kerrosta.
5oy yhteensä jokaisella puikolla viimeisen kuvion aikana kolmannella kerroksella (kun olet neulonut kolme kerrosta edellisistä kavennuksista)
Nyt työssä on yhteensä 68 silmukkaa.

Varren pituus on 24 cm ja jalkaterän pituus n. 25 cm. Jalkaterän leveys sivusta mitattuna 12 cm.

Kantalappu neulotaan mustalla siten, että otetaan viimeiseltä ja ensimmäiseltä puikolta kummaltakin 14 silmukkaa. Muut silmukat jätetään odottamaan välipuikoille. Neulo oikealla kantalappua niin, että nosta aina ensimmäinen silmukka ja neulo joka toinen oikein ja nosta joka toinen. Vaihda neulottavat ja nostettavat silmukat joka kerroksella, jolloin saat ristiinvahvistetun kantapään. Neulo nurjalla kaikki nurin paitsi nosta aina ensimmäinen silmukka. Neulo kantalappuun 26 kerrosta ja neulo sitten kantapään kavennukset:

Neulo edelleen ristiinvahvistettua neuletta, mutta tee ylivetokavennus oikealla puolen, kun reunassa on jäljellä 10 silmukkaa. Käännä työ ja neulo nurjaa, kunnes reunaan jää taas 10 silmukkaa. Neulo 2n yhteen. Käännä työ. Jatka tällä tavoin kaventamista, kunnesta reunasilmukat on kavennettu ja poimi sitten sivusilmukat esim. tämän videon avulla. Jatka mustalla langalla kiilakavennukset myös.

Aloita kiilakavennukset samalla kerroksella, kun poimit sivusilmukoita. Neulo 1. puikon lopussa 2oy joka kerroksella, kunnes puikolla on jäljellä 15 silmukkaa. Neulo 4. puikon alussa 2oy takakautta, kunnes puikolla on jäljellä 15 silmukkaa. Nyt työssä on yhteensä 70 silmukkaa, kun välipuikoilla on 20 kummallakin. Jaa silmukat 17 - 18 - 18 - 17 neljälle puikolle ja neulo oikeaa. Vaihda lanka valkoiseen, kun olet saanut kiilakavennukset tehtyä ja mustalla on neulottu yhteensä seitsemän kerrosta.

Jatka kuvioiden tekoa niin, että neulo ensin kaksi kerrosta valkoisella ja tee musta kuvio. Neulo taas kaksi kerrosta valkoisella ja keltainen kuvio. Neulo jalkaterään yhteensä viisi kuviota (musta, keltainen, musta, keltainen ja musta). 

Neulo viimeisen kuvion jälkeen kaksi kerrosta valkoisella ja vaihda sitten mustaan lankaan. Neulo yksi kerros mustalla ja aloita seuraavalla kerroksella kärkikavennukset:

Neulo 2oy jokaisen puikon lopussa ennen viimeistä silmukkaa. Kavenna joka toinen kerros, kunnes puikoilla on jäljellä 7-8-8-7 silmukkaa. Kavenna sitten joka kerros kunnes jäljellä on yhteensä 12 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti