maanantai 24. joulukuuta 2018

Uni-ikkunasukat Roosa nauha -langasta


Heips!

Ensimmäistä kertaa neuloin Roosa nauha -langasta Roosa nauha -ohjetta muokaten sukat. Valitsin väriksi nro 55, kirkkaan pinkin ja lankaa meni yhden kerän verran. Yhdessä kerässä on 100 g ja materiaali on 75% villaa sekä 25% polyamidia. Ensimmäistä kertaa myöskin kokeilin nirkkoreunaa, mikä olikin yllättävän helppo ja menee kyllä kokeiluun toistekin :)

Nämä sukat neuloin jo lokakuun lopussa, mutta nyt vasta ehdin blogiin tämän kirjoitella :D
Neuloin koon 2.5 puikoilla, kuten suosituskin oli. Jalkaterän pituus on 26 cm ja sukat sopivat jalan koolle 40.

Uni -ikkuna -ohje löytyy osoitteesta https://www.taito.fi/tee-itse/roosanauha-neuleohjeet/ ja valitsee tuolta sivulta ohjeista Uni-sukka -neuleohjeen.

Sovelsin ohjetta aika paljon, mm. neuloin varresta pidemmän kuin ohjeessa ja kantapään omalla tyylilläni:

Otetaan kantalappua varten 14 silmukkaa sekä viimeiseltä että ensimmäiseltä puikolta. Neulo oikealla oikeaa paitsi nosta aina ensimmäinen silmukka. Neulo nurjalla nurin paitsi nosta aina ensimmäinen silmukka. Neulo kantalappua 28 kerrosta ja tee sitten kantapään kavennukset:

Neulo oikealla 18 silmukkaa ja jätä seuraava neulomatta, neulo seuraava ja nosta neulomatta jätetty neulotun yli. Käännä työ ja neulo nurjaa, kunnes reunaan jää 10 silmukkaa. Neulo 2n yhteen ja käännä työ. Kavenna, kunnes reunasilmukat on kaikki kavennettu. Poimi sivusilmukat esim. tämän Youtubesta löytyvän videon avulla.

Kiilakavennukset: Neulo 2oy ensimmäisen puikon lopussa ja 2oy takakautta 4. puikon alussa. Kavenna joka kerroksella, kunnes molemmille puikoille jää 14 silmukkaa. Myös 2. ja 3. puikoilla on molemmilla 14 silmukkaa.

Myös kärkikavennukset tein omalla tyylillä:

Neulo jokaisen puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa joka toinen kerros, kunnes jäljellä on 7 silmukkaa/puikko. Kavenna sitten joka kerros, kunnes jäljellä on yhteensä 12 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Virkkasin lisäksi kukat ihan oman pään ohjeen mukaan ja kiinnitin ne ompelemalla kiilakavennusten alkuun yhden kukan kumpaankin sukkaan.

Ohje:

Luo silmukka ja neulo 6 kjs ja sulje kjs:lla renkaaksi. Virkkaa 12 ks renkaaseen ja sulje ps:lla kerros umpeen. Virkkaa sitten 5 kjs ja kiinnitä ps:lla edelliseen kerrokseen niin, että yksi silmukka jää väliin. Virkkaa yhteensä seitsemän viiden kjs:n kaarta ja kiinnitä ne edelliseen kerrokseen yllä olevan ohjeen mukaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti