lauantai 5. tammikuuta 2019

Pitkävartiset sukat Nalle Garden -langasta

Heips!

Työkaverille tein tilauksesta pitkävartiset sukat, polven alle ulottuvat. Puikkoina käytin koon 2.5 puikkoja ja lankana Nalle Gardenia, jota työkaveri toi minulle sukkia varten kaksi kerää (100g/kerä). Molemmista keristä jäi nöttöset lankaa.

Sukkien koko on 40-41 eli jalkaterän pituus on n. 26.5 cm. Itselläni koon 43 jalka ja teen aina 27.5 cm pitkät sukat, jotta ne tuntuvat mukavilta jaloissa. 

Varren pituus näissä sukissa kantalapun reunaan asti mitattuna on 40 cm.

Omat pohkeeni ovat sen verran paksut, että tarvitsisin ehkä neljä silmukkaa enemmän, jos itselleni tekisin :)


Ohje:

Luo 89 silmukkaa ja neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka oikein yhteen. Neulo sitten resoria *2o kiertäen ja 2n* 24 kerrosta ja aloita oikea neule. Neulo 32 kerrosta ja kavenna 2oy jokaisella puikolla. Nyt työssä on 84 silmukkaa. Varren pituus 14.5 cm.

Neulo 10 kerrosta ja kavenna taas 2oy jokaisella puikolla. Nyt työssä on 80 silmukkaa. Varren pituus 17.5 cm.

Neulo taas 10 kerrosta ja kavenna joka puikolla 2oy. Työssä on nyt 76 silmukkaa. Varren pituus 20 cm. 

Neulo jälleen 10 kerrosta ja kavenna joka puikolla 2oy. Työssä jäljellä 72 silmukkaa ja varren pituus 23 cm. 

Neulo vielä 10 kerrosta ja kavenna 2oy kahdella puikolla. Nyt työssä on 70 silmukkaa ja varren pituus 26 cm.

Neulo sitten 25 kerrosta ja kavenna kahdella puikolla 2oy. Nyt työssä on 68 silmukkaa ja varren pituus 32.5 cm.

Neulo vielä 25 kerrosta ja aloita sitten kantalappu:

Poimi kantalappua varten viimeiseltä puikolta 15 silmukkaa, samoin ensimmäiseltä eli yhteensä 30. Neulo ristiinvahvistettua neuletta: oikealla joka toinen oikein ja joka toinen nostetaan; ensimmäinen silmukka nostetaan aina. Nurjalla kaikki nurin paitsi ensimmäinen silmukka nostetaan aina. Neulo kantalappua yhteensä 28 kerrosta ja tee sitten kantapään kavennukset:

Jatka ristiinvahvistettua neuletta ja neulo oikealla, kunnes reunaan jää 10 silmukkaa. Nosta silmukka, neulo seuraava ja vedä nostettu neulotun yli. Käännä työ ja neulo nurjaa, kunnes reunaan jää 10 silmukkaa. Neulo 2n yhteen ja käännä työ. Kavenna tällä tavoin, kunnes kaikki reunasilmukat on käyetty. Kantapäähän jää nyt 12 silmukkaa. Poimi sitten sivusilmukat esim. tämän videon avulla :)

Kiilakavennukset aloitetaan silmukoiden poimimiskerroksella. Ota ensin 1. ja 4. puikoille mukaan silmukoita keskipuikoilta siten, että 2. ja 3. puikoille jää kummallekin 16 silmukkaa. Kavenna sitten 1. puikon lopussa 2oy ja 4. puikon alussa 2oy takakautta joka kerroksella, kunnes 1. ja 4. puikoille jää 16 silmukkaa. Nyt työssä on yhteensä 64 silmukkaa. Jatka oikeaa neuletta.

Neulo kantalapun reunasta laskettuna 21 cm eli 61 kerrosta ja aloita sitten kärkikavennukset:

Neulo 2oy jokaisen puikon lopussa ennen viimeistä silmukkaa joka toinen kerros, kunnes jokaisella puikolla on kahdeksan silmukkaa. Neulo sitten 2oy joka puikolla joka kerroksella, kunnes jäljellä on yhteensä 12 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.
Neuloin myös toiset pitkävartiset, joiden ohje ja kuvat löytyvät täältä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti