Hae tästä blogista

perjantai 3. toukokuuta 2019

Pitkävartiset sukat Nalle Taika -langasta

Heips!

Tilauksesta tuttavalleni tuli tehtyä koon 37 pitkävartiset sukat. Ensimmäistä kertaa neuloin tästä Novita Nalle Taika -langasta sukat. Käytin koon 2.5 puikkoja.Varren pituus kantalapun alkuun asti on 38.5 cm ja jalkaterän pituus n. 24 cm. Jätin vähän jalkaterään varaa varmuuden vuoksi.

Ohje:


Luo 85 silmukkaa. Neulo 1. kerros oikein ja neulo sitten viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa. Nyt työssä on 84 silmukkaa. Neulo 2o 2n -resoria yhteensä 24 kerrosta ja aloita sitten oikea neule. Neulo 32 kerrosta ja neulo seuraavalla kerroksella 2oy joka puikolla. Nyt työssä on 80 silmukkaa. 

Neulo 10 kerrosta ja kavenna joka puikolla 2oy. Nyt työssä on 76 silmukkaa. 
Neulo 10 kerrosta ja kavenna joka puikolla 2oy. Nyt työssä on 72 silmukkaa. 
Neulo 10 kerrosta ja kavenna joka toisella puikolla 2oy. Nyt työssä on 70 silmukkaa.
Neulo 25 kerrosta ja kavenna joka toisella puikolla 2oy. Nyt työssä on 68 silmukkaa.
Neulo 30 kerrosta ja aloita kantalappu:

Ota kantalappua varten 15 silmukkaa viimeiseltä puikolta ja 15 ensimmäiseltä. Neulo ristiinvahvistettua neuletta: Oikealla nosta aina ensimmäinen silmukka ja neulo joka toinen oikein ja nosta joka toinen. Nurjalla nosta aina ensimmäinen silmukka ja neulo muut silmukat nurin. Neulo kantalappuun 25 kerrosta ja kavenna sitten reunasilmukat:

Neulo edelleen ristiinvahvistettua neuletta ja tee ylivetokavennus oikealla puolen, kun olet neulonut 20 silmukkaa. Käännä työ ja neulo, kunnes reunaan jää 10 silmukkaa. Tee kavennus 2ny ja käännä työ. Kavenna tällä tavoin kaikki reunasilmukat, kunnes keskelle jää 12 silmukkaa. 

Poimi sitten sivusilmukat esim. tämän Youtube -videon avulla. Jätä 2. ja 3. puikoille 16 silmukkaa kummallekin. Tee kiilakavennukset:

Kavenna 1. puikon lopussa 2oy ja 4. puikon alussa 2oy takakautta joka kerroksella, kunnes puikoille jää 16 silmukkaa. Nyt työssä on 64 silmukkaa.

Neulo jalkaterään 56 kerrosta oikeaa kantalapun reunasta laskettuna ja tee sitten kärkikavennukset:

Neulo jokaisen puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa joka toisella kerroksella, kunnes joka puikolla on 8 silmukkaa. Kavenna sitten joka kerros, kunnes jäljelle jää 12 silmukkaa yhteensä. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.


Neuloin myös toiset pitkävartiset sukat, joiden ohje ja kuvat löytyvät 

Kevätkuulumisiani voit lukea seuraavista linkeistä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti