Hae tästä blogista

sunnuntai 21. huhtikuuta 2019

Matkakuulumisia Tallinnasta

Heipsan!

Tämä postaus on enemmän matkakertomus kuin neulomiseen liittyvä, mutta toivottavasti ei haittaa :D

Tänä vuonna en tehnyt perinteistä Tallinnan reissua sillä porukalla, jolla yleensä. Se porukka
on koostunut puolisostani sekä ystäväpariskunnasta. Pääsin silti Tallinnaan, koska minut pyydettiin mukaan 9 lk:n leirikouluun valvojaksi työni puolesta 15. - 18.4.19 :) Ajattelin, ettei minun tällä kertaa tarvitse poiketa Karnaluksiin, mutta mainitsin asiasta kollegalleni, joka ei siellä ollut koskaan käynyt. Ja niin tiemme sitten vei kuitenkin sinne tiistaina 16.4. Kollegani kuvaili kauppaa hauskaksi ja löysi itselleenkin sieltä jotain vietävää kotipuoleen. Minulle löytyi seitsemän kerää lankaa, joista yhden kollega halusi minun ostavan. Lisäksi mukaan tarttui parit puikot, kerrosrivimerkkejä, pampuloita, hiuksiin laitettavia metallikiinnikkeitä sekä ihana kassi. Lisäksi löysin pajunoksiin edullisia koristeita.




Olisihan siellä taas ollut vaikka ja mitä ostettavaa, mutta en taaskaan malttanut tuhlata enempää. Lisäksi ajattelin mitoittaa ostokseni niin, että ne mahtuvat tuohon uuteen kassiin :D Eiköhän noilla pärjää taas vuoden. Jos ensi vuonna pääsisi jälleen käymään :) Karnaluksissa hauskaa oli mielestäni se, että minulta tultiin kahteen kertaan kysymään neuvoa, ensin kaupan sisällä suunnistamiseen ja toisella kertaa mielipidettäni erääseen lankaan. Kollegani siinä totesi, että taidan olla jo ammattilaisen näköinen, kun neuvoa tullaan kysymään :D Enpä nyt tiedä..mutta olihan se mukavaa, että apua tullaan kysymään ja että vielä osaan auttaakin :)

Leirikoulun ohjelmassa oli opastettu turistikierros kävellen vanhassa kaupungissa, kävelyä Piritan uimarannalla, vierailu Teletornissa sekä ampuradalla, mikä olikin aikamoinen kokemus. Lisäksi söimme useassa eri paikassa, mm. Kochi Aidad -ravintolassa sataman lähellä. Meidän mukana kulki matkan järjestäneen Jalo Toursin toimitusjohtaja Rainer Veges. Hän oli todella hyvin järjestänyt kaiken matkan varrella. Kiittelimmekin häntä kovin ja ostimme kollegani kanssa pienen lahjan myöskin. Jos haluat tehdä matkan Pietariin, Tallinnaan, Pärnuun tai vaikka Uzbegistaniin, suosittelen ehdottomasti tätä minulle ennestään tuntematonta pientä firmaa, josta sai todellakin hyvää ja henkilökohtaista palvelua :)

Alla aamupalaamme ja Teletorni :)
















Kotiinlähdön aamuna ehti vielä hetken neuloa :)


Kuvan otti Outi Jaatinen.

Teletornin luona oli pieni köysi-istuinrata, jota kuvassa olen lähdössä liukumaan :D




Kuvan otti Outi Jaatinen.

Kollegani vei minut myös omaan suosikkipaikkaansa Kompressoriin, josta saa suolaisilla ja makeilla täytettyjä lettuja. Alla kuva Kompressorin eteismaalauksesta:



Kuvan otti Outi Jaatinen. 

Näin kyllä tällä reissulla Tallinnasta uuden puolen ja kuulimme historiasta kaikenlaista oppaalta. En myöskään ollut yöpynyt ennen hotelli Centerissä, josta oli vain muutama kortteli keskustaan. Hyvä hotelli ja aamiainen ok, vaikka kahden tähden hotelli olikin. Hieman tuli shoppailtua ja esim. Sportlandista mukaan tarttui Niken vaaleanpunainen huppari, josta tykkään kovasti :) Palvelukulttuuriin Baltian maissa on hieman tottumista, kun se on sellaista hymytöntä ja tehokasta. Mutta pääasia, että omat asiat saa hyvin hoidettua :)



Tässä vielä muutama kuva nähtävyyksistä :) Teletornin huipulta pari kuvaa ja yksi kuva Teletornin pihan sotakalustosta.




Kuvan otti Outi Jaatinen.

Piritan uimarannalta :) Oppilaista muutama rohkea kävi uimassa meressä :O Itse en olisi sillä hetkellä kyennyt, vaikka avannossa olen käynytkin.



                                                      

Vanhasta kaupungista:




aiken kaikkiaan mahtava reissu! Kannatti lähteä luokan mukaan, kun sai samalla tutustua oppilaisiin koulun ulkopuolella ja myös paremmin tähän kollegaani. Kaikki sujui hienosti ja jäi todella hyvät muistot :)

Muita kevätkuulumisiani voit lukea Kuulumisia keväältä 2019 -postauksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti