Hae tästä blogista

perjantai 25. tammikuuta 2019

Neulepipo miehelle

Hei!

Neuloin taas pipon pitkästä aikaa. Lankana Alize Alpaca Royal ja puikkoina koon 3.5 puupuikot.Ohjeen löysin Novitan sivuilta. Sovelsin hieman ohjetta kuvion ja kavennusten suhteen ihan lopussa. Tuli aika napakka pipo omaan päähäni, vaikka on miehelle tarkoitettu. Ja oli kuitenkin 3.5 puikot eikä mikään kovin ohut lanka. Mutta eipä ainakaan ole liian löysä.

Resorin korkeus on 10.5 cm ja koko pipon korkeus 25,5 cm. Ensimmäisen kerroksen neuloin nurin ja viimeisen silmukan nurin yhteen ensimmäisen kanssa eli loin alunperin 113 silmukkaa, kun ohjeessa oli 112.  Resorin neuloin 2o 2n ja neuloin sen niin korkeaksi, että sen voi kääntää kaksin kerroin, kun päähän laittaa. Tällöin neulomani alun nurja kerros näkyy oikeana ja näin ollen siistinä kerroksena.

Resorin jälkeen neuloin kaksi kerrosta oikeaa ja kuviomallikerran seuraavasti:

1. kerros oikein
2. kerros: 2o 1n, jota toistin koko kerroksen
3 kerros: 2n 1o, jota toistin koko kerroksen
4. kerros kuten 2. kerros
5. kerros oikein
6. kerros nurin

Muutin mallikertaa seuraavassa kuviossa siten, että 2. kerroksella neuloin 1n 2o, jota toistin koko kerroksen ja 3. kerroksella 1o 2n, jota toistin koko kerroksen. Seuraavalla mallikerralla muutin kuviota niin, että 2. kerroksella neuloin 1o 1n 2o 1n ja toistin 2o 1n koko kerroksen. Vaihtelin siis nurjien ja oikeiden paikkoja jokaisessa mallikerroksessa.

Kun pipoa on neulottu 21.5 cm, tehdään ensimmäiset kavennukset ja 2 cm:n päästä toiset. Viimeisen kavennuksen jälkeen neuloin vielä kerroksen oikeaa ja kavensin vielä kerran 2oy koko kerroksen niin, että jäljelle jäi 14 silmukkaa. Sitten vedin langan silmukoiden läpi nurjalle ja päättelin.

Ensimmäisten kavennusten jälkeen neuloin vielä seuraavasti:

1. kerros oikeaa
2. kerros 1n 2o, jota toistin koko kerroksen
3. kerros oikeaa
4. kerros 1o 2n, jota toistin koko kerroksen
5. kerros oikeaa 
6. kerros kuten 2. kerros
7. kaikki nurin
8. kavennuskerros
9. kerros oikeaa
10. kavennuskerros
11. kerros oikeaa (jäljellä 14 silmukkaa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti