Hae tästä blogista

lauantai 19. tammikuuta 2019

Lapaset intialaisella peukalokiilalla

Heips!

Neuloin myös lapaset samoilla langoilla kuin viimeksi tekemäni sukat: Novita Valkoinen 7 veljestä ja Polaris. Lapasetkin menevät samaan lahjapakettiin sukkien kanssa. Puikkoina niissäkin koon 3.5 puupuikot ja joustin kierrejoustimena.


Ohje: Luo 49 silmukkaa valkoisella ja neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka kiertäen oikein yhteen ja aloita kierrejoustin: Neulo koko kerros 2o takareunasta ja 2n. Toista. Neulo valkoisella 7 kerrosta ja ota sitten mukaan raitalanka. Neulo vuorotellen kerros raidalla ja kerros valkoisella kierrejoustinta.

Kun olet neulonut 24 kerrosta kierrejoustinta, aloita sielä neule edelleen raidoittaen vuorotellen valkoisella ja raidalla. Neulo neljä kerrosta oikeaa ja aloita sitten peukalokiilan silmukoiden lisäys intialaisen peukalokiilan avulla, jonka ohje löytyy esim. Novitan sivuilta. Youtubessa on itse tekemäni videot intialaisen peukalokiilan aloittamisesta molempiin lapasiin: oikea lapanen ja vasen lapanen.

Vasen lapanen: Jaa silmukat 4 - 20 - 12 - 12. Lisää ensimmäiselle puikolle yhteensä 20 silmukkaa niin, että jokaisella kerroksella neulot 1. ja 2. puikon välissä olevan langan kiertäen oikein 1. puikolle.

Oikea lapanen: Jaa silmukat 12 - 12 - 20 - 4. Lisää neljännelle puikolle yhteensä 20 silmukkaa niin, että jokaisella kerroksella neulot puikkojen välissä olevan langan kiertäen oikein 4. puikolle.

Kun kaikki lisäykset on tehty, siirretään apulangalle sen puikon silmukat, jossa on 20 silmukkaa ja lisäyspuikon silmukat jaetaan kahdelle puikolle 12 - 12.

Jatketaan sileää neuletta, kunnes etusormi peittyy (tai hieman pidempään, jos miehen lapasia neulot) ja tehdään kärkikavennukset:

Neulo 1. ja 3. puikon alussa 2oy takakautta ensimmäisen silmukan jälkeen joka kerros ja 2. ja 4. puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa joka kerros. Kun jäljellä on yhteensä 12 silmukkaa, vedetään lanka silmukoiden läpi ja päätellään nurjalle.

Peukalo: Poimi kolmelle puikolle apulangalle jätetyt 6-7-7 silmukkaa ja neulo peukalo pelkästään raitalangalla. Lisää aloituskerroksella peukalon juuresta kaksi silmukkaa neuloen ne kiertäen oikein. Peukalossa nyt siis 22 silmukkaa. Neulo oikeaa 18 kerrosta ja kavenna sitten 2oy kaikilla puikoilla joka kerroksella, kunnes silmukoita on jäljellä 2-3-3. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Alla vielä tarkempi kuva intialaisesta peukalokiilasta.

Lapaset menevät samaan settiin alla olevien sukkien kanssa (niiden ohje edellisessä postauksessa):


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti