Hae tästä blogista

maanantai 16. syyskuuta 2019

Tappara -sukat

Hei!

Neuloin kahdet Tappara -sukat, joista toiset sain valmiiksi viime kuussa ja toiset eilen. Lankoina käytän Novitan 7 veljeksen tummansinistä, luonnonvalkoista ja oranssia. Puikkoina koon 3.5 puikot. Ensimmäisten sukkien koko on 38 eli jalkaterän pituus n. 25 cm. Varren pituus 21 cm kantalapun alkuun asti.

Ohje: Luo 61 silmukkaa sinisellä ja neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen oikein yhteen ensimmäisen kanssa ja aloita resori. Resoria neulotaan koko varsi kantalapun alkuun saakka. Neulo 2o 2n 12 kerrosta sinisellä ja neulo sitten raita: 3 kerrosta valkoista, 3 kerrosta oranssia ja vielä 3 kerrosta valkoista. Neulo sitten 11 kerrosta sinisellä ja kavenna 2oy joka toisella puikolla. Nyt työssä on 58 silmukkaa. Neulo uusi raita ja sen jälkeen kerros sinisellä. Kavenna seuraavalla kerroksella 2oy kahdella muulla puikolla. Nyt työssä on 56 silmukkaa. Neulo sinistä yhteensä 20 kerrosta.

Kantalappu: Poimi kantalappua varten viimeiseltä puikolta 14 silmukkaa ja ensimmäiseltä saman verran. Neulo oikealla joka toinen silmukka oikeaa ja nosta joka toinen. Nosta aina myös ensimmäinen silmukka. Neulo nurjalla kaikki nurin paitsi nosta ensimmäinen. Vaihda joka kerroksella oikealla puolen neuloessasi nostettavia ja neulottavia silmukoita. Näin saat ristiinvahvistetun kantapään. Neulo 25 kerrosta ja tee sitten kantapään kavennukset: Neulo oikealla edelleen ristiinvahvistettua kantapäätä ja neulo, kunnes vasempaan reunaan jä 10 silmukkaa. Nosta silmukka, neulo 1o ja vedä neulomatta jätetty neulotun yli. Käännä ja neulo nurjaa, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Neulo 2ny ja käännä. Jatka tällaisin kavennuksin, kunnes reunasilmukat on kavennettu. Poimi sitten sivusilmukat esim. tämän Youtube -videon avulla. Aloita samalla kiilakavennukset: Neulo 2oy 1. puikon lopussa ja neulo 2. ja 3. puikko oikeaa. Välipuikoilla silmukoita on 14/puikko. Neulo 4. puikon alussa 2oy takakautta ja muuta oikein. Kavenna joka kerros, kunnes kavennuspuikoilla on 13 silmukkaa/puikko. Nyt jalkaterään jää 54 silmukkaa. Neulo sinisellä oikeaa, kunnes olet neulonut 49 kerrosta (19.5 cm). 

Kärkikavennukset: Neulo jokaisen puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Kavenna joka toinen kerros, kunnes silmukoita on jäljellä 6-7-7-6. Kavenna sitten joka kerros, kunnes silmukoita on jäljellä yhteensä 10. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Kuvio tehdään silmukoimalla ja hyviä malleja löytyy Pinterestistä :) Näihin katsoin mallia suoraan sukkien kuvasta enkä mistään kaaviosta. Se oli minulle helpompi sillä tavalla.


Toisten sukkien koko on 37 eli jalkaterän pituus 24.5 cm. Varren pituus n. 19.5 cm kantalapun alkuun asti.

Ohje: Luo 57 silmukkaa. Neulo 1. kerros oikein ja neulo sitten viimeinen ja ensimmäinen silmukka oikein yhteen. Aloita resori 2o 2n, jota neulotaan koko varsi kantalapun alkuun saakka. Neulo 14 kerrosta resoria ja neulo sitten raita, kuten ensimmäisissä sukissa. Neulo 14 kerrosta sinisellä ja neulo uusi raita. Neulo sitten vielä sinisellä 15 kerrosta resoria. 

Kavenna varressa seuraavasti: Kun olet neulonut ensimmäisen raidan jälkeen sinisellä 10 kerrosta, kavenna joka toisella puikolla 2oy. Nyt työssä on 54 silmukkaa. Kavenna seuraavan kerran toisen raidan jälkeen, kun olet neulonut sinisellä yhden kerroksen. Kavenna jälleen 2oy joka toisella puikolla. Nyt työssä on 52 silmukkaa.

Kantalappuun tulee näissä sukissa 26 silmukkaa, 13 viimeiseltä ja 13 ensimmäiseltä puikolta. Neulotaan ristiinvahvistettua kantapäätä 25 kerrosta ja kavennetaan sivusilmukat kantapäästä yllä olevan ohjeen mukaan. 

Kiilakavennukset tehdään joka kerroksella ja kavennetaan, kunnes jalkaterään jää 52 silmukkaa eli 13/puikko. 

Jalkaterää neulotaan kantalapun reunasta lukien 46 kerrosta ja sitten tehdään kärkikavennukset, kun yllä. Lopuksi silmukoita jätetään 12 yhteensä ja lanka vedetään silmukoiden läpi ja päätellään nurjalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti