lauantai 12. lokakuuta 2019

Adidas -sukat

Heipsan!

Pitkästä aikaa taas jotain sain valmiiksi. Neuloin Adidas -aiheiset sukat 7 veljeksen mustasta ja luonnonvalkoisesta langasta koossa 38-39 puikoilla 3.5.Sukkien varren pituus kantalapun alkuun asti on n. 24 cm ja jalkaterän pituus yhteensä n. 26 cm.

Logo on varteen tehty silmukoimalla, mallia katsoin Pinterestistä.

Ohje:

Luo 57 silmukkaa mustalla. Neulo 1. kerros oikeaa ja ensimmäinen silmukka oikein yhteen viimeisen kanssa. Näin saat tasaisen aloituskohdan. Neulo sitten 2o 2n -resoria 10 kerrosta. Neulo sen jälkeen oikeaa edelleen mustalla 3 kerrosta. Vaihda sitten valkoiseen ja neulo sillä kolme kerrosta oikeaa. Vaihda takaisin mustaan ja neulo kolme kerrosta oikeaa. Kavenna 2oy joka toisella puikolla, kun olet neulonut valkoisen raidan jälkeen ensimmäisen kerroksen mustaa. Vaihda jälleen valkoiseen ja neulo toinen kolmen kerroksen raita. Neulo mustalla kolme kerrosta ja sitten vielä kerran valkoisella kolme kerrosta. Neulo sitten mustalla kaksi kerrosta ja kavenna jälleen 2oy joka toisella puikolla. Nyt työssä on 52 silmukkaa. Neulo mustalla oikeaa 14 kerrosta ja kavenna seuraavalla vielä 2oy joka toisella puikolla. Neulo sitten mustalla 29 kerrosta oikeaa ja aloita kantalappu:

Ota kantalappua varten ensimmäiseltä ja viimeiseltä puikolta kummaltakin 12 silmukkaa eli yhteensä 24. Jätä muut silmukat odottamaan välipuikoille. Neulo oikealla joka toinen oikeaa ja nosta joka toinen. Nosta ensimmäinen silmukka aina. Nurjalla neulo kaikki nurin paitsi nosta aina ensimmäinen silmukka. Tehdään kantalapusta siis ristiinvahvistettu. Neulo kantalappuun 25 kerrosta ja neulotaan sitten kantapää:

Neulo edelleen ristiinvahvistettua neuletta, mutta neulo oikealla, kunnes vasempaan reunaan jää 9 silmukkaa. Nosta silmukka, neulo seuraava ja vedä neulomatta jätetty neulotun yli. Käännä työ ja neulo nurjaa, kunnes vasempaan reunaan jää taas 8 silmukkaa. Neulo 2ny ja käännä työ. Kavenna tällä tavoin kaikki reunasilmukat, kunnes jäljelle jää 10 silmukkaa. Poimi sitten sivusilmukat esim. tämän videon avulla. Aloita kiilakavennukset samalla kerroksella, kun poimit silmukat:

Neulo 1. puikon lopussa 2oy. Jätä välipuikoille 13 silmukkaa kummallekin ja neulo oikeaa. Neulo 4. puikon alussa 2oy takakautta. Tee kiilakavennukset joka kerroksella, kunnes reunapuikoille jää 13 silmukkaa kummallekin. Jalkaterään jää nyt 52 silmukkaa. Neulo oikeaa kantalapun reunasta laskettuna 50 kerrosta ja neulo sitten kärkikavennukset:

Neulo joka puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Kavenna joka toisella kerroksella, kunnes joka puikolle jää 7 silmukkaa. Kavenna sitten joka kerroksella, kunnes silmukoita on yhteensä 12 jäljellä. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Silmukoi logo päälle lopuksi :)


23.11.19 valmistuivat toiset Adidas -sukkani. Nekin neuloin mustalla 7 veljeksellä, mutta raidoitin pinkillä ja silmukoin kuvion myös pinkillä 7 veljeksellä. Sukkien koko on 39 ja neuloin ne koon 3.5 puikoilla. Varren pituus on 26.5 cm ja jalkaterän 25.5 cm.Ohje:

Luo 65 silmukkaa mustalla. Neulo 1. kerros oikeaa ja ensimmäinen silmukka oikein yhteen viimeisen kanssa. Näin saat tasaisen aloituskohdan. Neulo sitten 2o 2n -resoria 10 kerrosta. Neulo sen jälkeen oikeaa edelleen mustalla 3 kerrosta. Vaihda sitten pinkkiin ja neulo sillä kolme kerrosta oikeaa. Vaihda takaisin mustaan ja neulo kolme kerrosta oikeaa. Vaihda jälleen pinkkiin ja neulo toinen kolmen kerroksen raita. Neulo mustalla kolme kerrosta ja sitten vielä kerran pinkillä kolme kerrosta. Kavenna 2oy joka toisella puikolla, kun olet neulonut resorin jälkeen 13 kerrosta oikeaa. Kavenna sen jälkeen viiden kerroksen välein 2oy joka toisella puikolla, kunnes työssä on 54 silmukkaa. Neulo viimeisen kavennuksen jälkeen 12 kerrosta oikeaa ja aloita kantalappu:

Ota kantalappua varten ensimmäiseltä ja viimeiseltä puikolta kummaltakin 14 silmukkaa eli yhteensä 24. Jätä muut silmukat odottamaan välipuikoille. Neulo oikealla joka toinen oikeaa ja nosta joka toinen. Nosta ensimmäinen silmukka aina. Nurjalla neulo kaikki nurin paitsi nosta aina ensimmäinen silmukka. Tehdään kantalapusta siis ristiinvahvistettu. Neulo kantalappuun 25 kerrosta ja neulotaan sitten kantapää:

Neulo edelleen ristiinvahvistettua neuletta, mutta neulo oikealla, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Nosta silmukka, neulo seuraava ja vedä neulomatta jätetty neulotun yli. Käännä työ ja neulo nurjaa, kunnes vasempaan reunaan jää taas 10 silmukkaa. Neulo 2ny ja käännä työ. Kavenna tällä tavoin kaikki reunasilmukat, kunnes jäljelle jää 10 silmukkaa. Poimi sitten sivusilmukat esim. tämän videon avulla. Aloita kiilakavennukset samalla kerroksella, kun poimit silmukat:

Neulo 1. puikon lopussa 2oy. Jätä välipuikoille 13 silmukkaa kummallekin ja neulo oikeaa. Neulo 4. puikon alussa 2oy takakautta. Tee kiilakavennukset joka kerroksella, kunnes reunapuikoille jää 14 silmukkaa kummallekin. Jalkaterään jää nyt 54 silmukkaa. Neulo oikeaa kantalapun reunasta laskettuna 44 kerrosta ja neulo sitten kärkikavennukset:

Neulo joka puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Kavenna joka toisella kerroksella, kunnes joka puikolle jää 6-7 silmukkaa. Kavenna sitten joka kerroksella, kunnes silmukoita on yhteensä 12 jäljellä. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Silmukoi logo päälle lopuksi :)


3 kommenttia:

 1. Noi musta-pinkit on mun villasukat. Aivan ihanat! Täydellisimmät villasukat jotka mulla on koskaan ollut. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla!! Kiitos palautteesta :) Ja hyvää uutta vuotta!

   Poista
 2. Mitä tuollaiset maksaa kun tytär haluaisi tuollaiset musta valkoiset, itse en ole mikään ompelija.

  VastaaPoista