Hae tästä blogista

torstai 17. lokakuuta 2019

Vaihteeksi varpaista varteen -sukat

Moikka!

Taas sain valmiiksi yhden roikkumaan jääneen projektin. Nimittäin Maija -langasta sukat, jotka aloitin kärjestä. Neuloin ne koon 3.5 puikoilla ja halusin siis käyttää loput Maijat pois varastoista.

Jalkaterän koko pituus n. 28.5 cm ja varren pituus kantapään alkuun asti on n. 19 cm. Minun jalkani on 43 ja nämä sopivat minulle hyvin, koska jalkaterä on suht kapea. Menevät kyllä myös koon 44 jalkoihin 😄


Ohje:

Luo 8 silmukkaa ja neulo 1. kerros oikein. Neulo sitten Ulla -neuleen sivujen ohjeen mukaan eteenpäin. Tässä ohje lopulle sukalleni:

Kun olet saanut lisäykset tehtyä niin, että jokaisella puikolla on 15 silmukkaa eli jalkaterässä yhteensä 60. Neulo viimeisten lisäysten jälkeen 58 kerrosta ja aloita sitten kantapää:

Ota kantapäätä varten puikolle 28 silmukkaa yhteensä (14 ensimmäiseltä ja 14 viimeiseltä). Neulo ristiinvahvistettua neuletta: oikealla joka toinen oikein ja nosta joka toinen (vaihda oikealla aina nostettavia ja neulottavia joka kerroksella) ja nurjalla kaikki nurin paitsi nosta aina ensimmäinen silmukka. Neulo kantalappuun 25 kerrosta ja tee sitten kantapään kavennukset: oikealla neulo edelleen ristiinvahvistettua kantapäätä, mutta kun olet neulonut niin monta silmukkaa, että reunaan jää 8 silmukkaa, tee ylivetokavennus ja käännä työ. Neulo nurjaa, kunnes reunaan jää 8 silmukkaa ja neulo 2ny. Kavenna näin kaikki reunasilmukat ja keskelle jää lopulta 12 silmukkaa. Poimi sivusilmukat esim. tämän hyvän Youtube -videon avulla. Aloita samalla kiilakavennukset. Kavennukset neulotaan näissä sukissa joka kerroksella ja ohje kavennuksiin löytyy Ulla -neuleen yllä olevasta linkistä.

Kiilakavennusten alussa 2. ja 3. puikoilta siirretään yksi silmukka 1. ja 4. puikolle. Kavennusten loputtua joka puikolla on 15 silmukkaa. Neulo sitten oikeaa 33 kerrosta, minkä jälkeen lisää joka toisella puikolla yksi silmukka neulomalla joku silmukka sekä edestä että takaa. Neulo vielä oikeaa 5 kerrosta ja aloita resori 2o 2n. Tee ensimmäisellä resorikerroksella vielä uudet lisäykset kahdelle muulle puikolle, silmukka kummallekin. Nyt työssä on 64 silmukkaa. Neulo resoria 15 kerrosta ja päättele sitten silmukat löysähkösti, jotta sukka mahtuu jalkaan hyvin.
Olen neulonut muitakin varpaista varteen -sukkia. Niitä pääset katsomaan seuraavista linkeistä:


2 kommenttia:

  1. Olet kyllä valtavan tuottelias ja nopea neuloja. Kiva, kun jaksat laittaa seikkaperäiset ohjeet. Tuo pitkien sukkien ohje Maija-langasta on minulle tarpeellinen. Vielä en tiedä uskallanko ryhtyä ruttusukkaprojektiin. Prittasin ohjeesi siitä 2016-10. Kiitos siitä!

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos <3 Kiva, että tarkoista ohjeista saa selkoa ja että niistä on hyötyä :)

    VastaaPoista