keskiviikko 6. heinäkuuta 2022

Varpaista varteen -sukat

 6.7.22

Heippa!

Nämä sukat valmistuivat jo 20.4, mutta olen kokonaan unohtanut kiireessä kirjoitella niistä ohjetta blogiin 😏

Neuloin sukat kahdesta eri kerästä Novitan Lapintaika -lankaa ja molemmista jäi jäljelle eli hieman yli yksi kerä riittäisi näihin. Käytin koon 3,5 puikkoja ja katsoin sukkiin ohjetta Ullaneuleen sivuiltaJalkaterän koko pituus on 30 cm ja varren pituus kantapään reunaan saakka on 20 cm. Nämä sukat istuivat hyvin mieheni koon 45 jalkoihin, vaikka jalkaterä onkin pidempi kuin tämän koon jalkoihin tarvitsisi olla. Hän tykkää, kun ei purista liikaa 😊

Jalkaterässä on 54 silmukkaa ja olen luonut ja lisännyt silmukoita juuri tuon Ullaneuleen ohjeen mukaan. Neuloin viimeisen lisäämiskerroksen jälkeen oikeaa 40 kerrosta. Sitten neuloin kantalapun ja lopun kantapään Ullaneuleen ohjeen mukaan niin, että kantalapussa on 28 kerrosta ja se on ristiinvahvistettua neulosta eli oikealla joka toinen nostettu ja joka toinen neulottu ja oikealla puolen vaihdettu joka kerroksella nostettuja ja neulottuja silmukoita, jolloin on saatu verkkomainen rakenne näkyviin. Nurjalla puolen on aina neulottu kaikki nurjalla. Kantalapussa on 25 kerrosta. 

Kiilakavennukset on tehty myöskin Ullaneuleen ohjeen mukaan niin, että varteen jäi yhteensä 52 silmukkaa. Kantapään reunasta laskettuna neuloin 20 kerrosta oikeaa ja sen jälkeen neuloin resoria 1o takakautta, 1n yhteensä 34 kerrosta. Sitten päättelin silmukat löyhästi neuloen 1o 1n vuoronperään ja vetämällä edellisen silmukan seuraavan päälle ylivetokavennuksella. Tuli oikein onnistunut löysä sukansuu.

2 kommenttia:

  1. Kävin avaamassa Ulla-neuleen linkin ja sielläpä oli tosi selkeät kuvat ja kiilakavennuksetkin neuvottu. Olen lueskellut noita varpaista alkaen -ohjeita ja suurimmassa osassa on tiimalasikantapää. Kokeilin sitä kerran ja oli mielestäni vähän hankala. Pidän nyt mielessä tuon Ullan ohjeen.

    VastaaPoista
  2. Tykkään myös, että Ullaneuleelta löytyy paljon selkeitä ohjeita :) Nämä taisi olla toiset varpaista varteen sukat, jotka olen tehnyt.

    VastaaPoista