perjantai 1. heinäkuuta 2022

Perussukat koossa 38

 1.7.22 

Heippa!

Neuloin opiskelukaverilleni lahjaksi sukat Lankamaailmasta ostetusta Supersocke -langasta. Ohutta ja kauniin väristä lankaa ja yksi kerä riitti näihin sukkiin, ylikin jäi. Sukat valmistuivat jo 9.6.22 Euroopan autoreissumme aikana ja vein sukat siis Frankfurtissa asuvan kaverini luo 😊

Neuloin sukat koon 3 puikoilla. Varren pituus kantalapun alkuun saakka on 17 cm ja jalkaterän koko pituus noin 25 cm.

Ohje:

Luo 66 silmukkaa ja neulo 1. kerros oikealla. Neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa. Nyt työssä on 65 silmukkaa. Neulo sitten valepalmikkoresoria yhteensä kuusi mallikertaa seuraavasti:

1.-2. kerros: 2n, 3o

3. kerros: 2n, nosta 1o, neulo 2o, vedä nostettu neulottujen oikeiden yli

4. kerros: 2n, 1o, lk, 1o

Neulo sitten oikeaa 15 kerrosta ja kavenna kahdella puikolla 2oy. Nyt työssä on 63 silmukkaa. Neulo 10 kerrosta ja kavenna kahdella puikolla 2oy. Nyt työssä on 61 silmukkaa. Neulo 5 kerrosta ja kavenna 2oy. Nyt jäljellä on 60 silmukkaa. Neulo resorin päätyttyä 38 kerrosta oikeaa kantalapun alkuun saakka.

Kantalappu: 

Poimi 4. ja 1. puikoilta 15 silmukkaa eli yhteensä 30. Neulo oikealla vahvistettua kantapäätä eli neulo joka toinen oikein ja nosta joka toinen. Neulo nurjalla kaikki nurin. Jatka näin 30 kerrosta. Neulo aina oikealla puolen samat silmukat ja nosta samat.

Kantapään kavennukset:

Jatka vahvistettua kantapäätä, mutta neulo oikealla puolen, kunnes vasempaan reunaan jää 11 silmukkaa. Tee ylivetokavennus. Neulo nurjalla nurjaa, kunnes vasempaan reunaan jää 11 silmukkaa. Neulo 2ny. Kavenna näin pois reunasilmukat, kunnes keskelle jää 10 silmukkaa.

Kiilakavennukset:

Poimi sivusilmukat samalla kerroksella, kun aloitat kiilakavennukset. Neulo 2oy 1. puikon lopussa ja 2oy takakautta 4. puikon alussa. Kavenna joka kerros, kunnes molemmille puikoille jää 15 silmukkaa. Jalkaterään jää näin 60 silmukkaa.

Neulo sitten oikeaa yhteensä 60 kerrosta kantalapun reunasta laskettuna.

Kärkikavennukset:

Neulo jokaisen puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Kavenna joka toinen kerros, kunnes jokaisella puikolla on 7 silmukkaa. Kavenna joka kerros, kunnes silmukoita on yhteensä 12. Katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti