Hae tästä blogista

sunnuntai 2. lokakuuta 2022

Perussukat koossa 45-46 Katiasta

1.10.22 valmistuivat sukat Katia socks Degrade cake -langasta (150g kerä, väri nro 80). Kerästä jäi jäljelle lankaa, jonka hyödynnän tekeillä olevaan tilkkutäkkiin :) Sukkien jalkaterän pituus on 28.5 cm eli sukat sopivat koon 45-46 jalkoihin. Varren pituus kantalapun alkuun saakka on 21 cm. Neuloin sukat koon 3.5 puikoilla (puikkosuositus 3-4).

Ohje: (merkinnät oy = oikein yhteen ja ny = nurin yhteen)

Luo 65 silmukkaa ja neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa. Neulo sitten resoria toistaen 1o takakautta, 1n vuoronperään. Neulo näin yhteensä 16 kerrosta ja kavenna seuraavalla kerroksella 2oy kahdella puikolla (työhän jää 62 silmukkaa). Neulo resorin jälkeen oikeaa neulosta yhteensä 15 kerrosta. Kavenna jälleen 2oy kahdella puikolla (työhön jää 60 silmukkaa). Neulo taas 15 kerrosta ja kavenna 2oy kahdella puikolla (työhön jää 58 silmukkaa). Neulo nyt 10 kerrosta ja kavenna 2oy kahdella puikolla (työhön jää 56 silmukkaa). 

Kantalappu: 

Ota kantalappuun yhteensä 28 silmukkaa (14 ensimmäiseltä ja 14 neljänneltä puikolta). Neulo oikealla ristiinvahvistettua kantapäätä eli joka toinen oikein ja nosta joka toinen siten, että toinen ja toiseksi viimeinen silmukka neulotaan aina. Neulo nurjalla kaikki nurin paitsi nosta aina aloitussilmukka. Oikealla puolen vaihda aina neulottavat ja nostettavat silmukat. Neulo oikealla puolen toinen ja toiseksi viimeinen silmukka nurin ja nurjalla toinen ja toiseksi viimeinen silmukka oikein. Neulo kantalappuun 25 kerrosta ja tehdään sitten kantapään kavennukset:

Neulo edelleen ristiinvahvistettua kantapäätä ja neulo oikealla, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Tee ylivetokavennus. Neulo nurjalla nurin, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Neulo 2n yhteen. Kavenna näin reunasilmukat, kunnes jäljelle jää 9 silmukkaa. 

Poimi seuraavaksi reunasilmukat ja aloita samalla kiilakavennukset: Neulo 2oy 1. puikon lopussa ja 2oy takakautta 4. puikon alussa. Jätä 2. ja 3. puikoille 13 ja 14 silmukkaa. Kavenna joka kerros, kunnes 1. ja 4. puikoille jää 14 silmukkaa. Työhön jää kavennusten jälkeen 56 silmukkaa.

Neulo sitten kantalapun reunasta laskettuna yhteensä 54 kerrosta ja sen jälkeen aloitetaan kärkikavennukset

Neulo 2oy jokaisen puikon lopussa ennen viimeistä silmukkaa. Neulo välikerros. Neulo sitten 2oy yhteen jokaisen puikon lopussa ennen viimeistä silmukkaa. Kavenna joka toinen kerros, kunnes silmukoita on 7 jokaisella puikolla. Kavenna joka kerros, kunnes silmukoita on yhteensä 12. Katkaise lanka, vedä silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.
Olen neulonut muitakin perussukkia. Niitä pääset katsomaan seuraavista linkeistä:

Perussukat koossa 36-37

Perussukat koossa 38

Perussukat koossa 40-41

Perussukat koossa 42-43

Perussukat koossa 43-44

Perussukat koossa 45-46

Raidalliset perussukat

2 kommenttia:

 1. Katia Sock -lankaa en tunnekaan ennestään.
  Hyvin sait ristiinvahvistetun kantalapun onnistumaan. Minulla on tullut jotenkin omituinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin neuloin nyt joko ensimmäistä kertaa Katiasta tai sitten olen neulonut siitä joskus muinoin, mutten vain enää muista. Halusin vaihteeksi ottaa vähän maanläheisempiä värejä, kun neuloin aina kovin kirkkaista väreistä :) Kiitos, on minunkin pitänyt harjoitella tuota ristiinvahvistettua jonkin verran.

   Poista