Hae tästä blogista

lauantai 18. maaliskuuta 2023

Perussukat koossa 42-43

 18.3.23

Neuloin pitkävartiset sukat kolmesta eri Novitan Louhetar -langasta (värit 812, 816 ja 817) ja neuloin ne koon 3,5 puikoilla.Ohje: (merkinnät oy = oikein yhteen ja ny = nurin yhteen)

Luo 65 silmukkaa värillä 816 ja neulo 1. kerros oikein. Neulo 1. ja viimeinen silmukka oikein yhteen takakautta. Neulo sitten resoria *1o takakautta, 1n* ja toista *-* yhteensä 20 kerrosta. Aloita sitten oikea neule ja kavenna 2oy kahdella puikolla seuraavalla kerroksella. Nyt työssä on 62 silmukkaa. Jatka oikeaa neuletta ja ota seuraavalla kerroksella mukaan lanka 812 ja seuraavalla vielä 817. Neulo vuorotellen näillä kolmella värillä ja kun olet neulonut 19 kerrosta oikeaa, kavenna jälleen 2oy kahdella puikolla. Nyt työssä on 60 silmukkaa. Neulo sitten 11 kerrosta oikeaa ja kavenna taas 2oy kahdella puikolla. Nyt työssä on 58 silmukkaa. Neulo vielä 7 kerrosta ja kavenna vielä yhden kerran 2oy kahdella puikolla. Nyt työssä on 56 silmukkaa. Neulo 8 kerrosta oikeaa ja aloita sitten kantalappu:

Neulo kantalappu värillä 816. Ota kantalappua varten 14 silmukkaa 4. puikolta ja sama määrä 1. puikolta. Neulo vahvistettua kantapäätä eli oikealla puolen neulo joka toinen ja nosta joka toinen. Nosta aina ensimmäinen silmukka sekä oikealla että nurjalla puolella. Nurjalla neulo kaikki muut silmukat nurin.
Nosta aina samat silmukat ja neulo aina samat silmukat. Neulo kantalappuun 25 kerrosta ja tee sitten kantapään kavennukset:

Neulo edelleen ristiinvahvistettua kantapäätä. Neulo oikealla puolen, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Tee ylivetokavennus eli nosta silmukka, neulo seuraava ja vedä nostettu neulotun yli. Käännä työ ja neulo nurjalla, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Neulo 2n yhteen. Jatka näin, kunnes reunasilmukat on kavennettu ja jäljelle jää 10 silmukkaa. 

Kiilakavennukset: Poimi 1. puikolle sivusilmukat ja ota 2. puikolta kaksi silmukkaa, jotka neulot oikein yhteen 1. puikolle. Neulo 2. puikolla oikeaa ja 3. puikolla oikeaa, mutta neulo 3. puikon kaksi viimeistä silmukkaa takakautta oikein yhteen 4. puikon alkuun. Poimi sitten sivusilmukat 4. puikolle. Ota seuraavalla kerroksella mukaan värin 816 lanka ja sitä seuraavalla kerrokselle vielä värin 812 lanka. Neulo oikeaa näillä kolmella langalla ja kavenna samalla 1. puikon lopussa 2oy ja 4. puikon alussa 2oy takakautta jokaisella kerroksella, kunnes 1. ja 4 puikoilla on 14 silmukkaa kummallakin. Nyt myös 2. ja 3. puikoilla on 14 silmukkaa kummallakin eli työssä on yhteensä 56 silmukkaa. Neulo kantalapun reunasta laskettuna 52 kerrosta ja aloita sitten kärkikavennukset. Jatka sukka loppuun aloituslangalla eli värillä 816 ja neulo jokaisen puikon lopussa 2oy joka toisella kerroksella, kunnes jokaisella puikolla on 7 silmukkaa. Kavenna sitten joka kerros, kunnes työssä on jäljellä yhteensä 12 silmukkaa. Katkaise lanka ja päättele kaikki langat nurjalle puolelle.

Näiden sukkien varren pituus kantalapun alkuun saakka on 6 cm. Jalkaterän pituus on 27 cm eli sukat sopivat koon 42-43 jalkoihin.

Sukkien varren pituus kantalapun alkuun saakka on 22 cm ja jalkaterän pituus on 27 cm eli sukat sopivat koon 42-43 jalkoihin.


1.6.23 valmistuivat kivat sukat kesän väreissä. Sukat menivät lahjaksi kollegalleni, joka vaihtaa työpaikkaa. Neuloin sukat koon 3.25 puikoilla Hot Socks Como langasta, väristä nro 08. Yksi kerä sisältää 100g lankaa ja näihin kului vajaa kaksi kerää. Jalkaterän koko pituus on 27 cm eli sukat sopivat koon 42-43 jalkoihin ja varren pituus kantalapun alkuun saakka on 17 cm.Ohje:

Luo 66 silmukkaa. Neulo 1. kerros oikein ja neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa. Neulo sitten resoriksi valepalmikkoa 6 mallikertaa. Yhden mallikerran ohje tässä:

1.-2. kerros: 2n, 3o
3. kerros: 2n, nosta 1o, neulo 2o, vedä nostettu neulottujen yli
4. kerros: 2n, 1o, lk, 1o

Neulo resorin jälkeen 19 kerrosta oikeaa ja kavenna 2oy kahdella puikolla. Nyt työssä on 63 silmukkaa. Neulo 5 kerrosta oikeaa ja kavenna jälleen 2oy kahdella puikolla. Nyt työssä on 61 silmukkaa. Neulo sitten 5 kerrosta oikeaa ja aloita kantalappu. Poimi kantalapulle viimeiseltä ja ensimmäiseltä puikolta yhteensä 28 silmukkaa. Neulo kantapää vahvistettuna eli oikealla puolen joka toinen oikein ja nosta joka toinen. Nurjalla neulo kaikki nurin. Tee kantalappuun 28 kerrosta. Neulo seuraavaksi kantapään kavennukset. Neulo edelleen vahvistettua kantapäätä. Kun olet neulonut oikealla puolen niin, että reunaan jää 10 silmukkaa, tee ylivetokavennus. Käännä työ ja neulo nurjaa, kunnes reunaan jää 10 silmukkaa. Neulo 2n yhteen. Kavenna näin pois reunasilmukat ja lopuksi jäljelle jää 10 silmukkaa. Tee seuraavaksi kiilakavennukset. Poimi sivusilmukat 1. ja 4. puikoille ja kavenna 2oy 1. puikon lopussa samalla kerroksella, kun lähdet neulomaan poimittuja silmukoita. Kavenna 4. puikon alussa 2oy takakautta. Neulo oikeaa ja kavenna joka kerros, kunnes 1. ja 4. puikoilla jää 14 silmukkaa kummallekin ja 2. ja 3. puikoille jää saman verran. Jalkaterään tulee siis 56 silmukkaa.

Neulo 52 kerrosta oikeaa kantalapun reunasta laskettuna ja tee sitten kärkikavennukset. Neulo 2oy jokaisen puikon lopussa ennen viimeistä silmukkaa joka toisella kerroksella, kunnes jäljellä on 7 silmukkaa/puikko. Kavenna sitten joka kerros, kunnes jäljelle jää yhteensä 12 silmukkaa. Katkaise lanka ja päättele nurjalle.2 kommenttia:

  1. Nyt on sitten Louhettaren selätetty. Mitä seuraavaksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Louhetar oli kyllä mukavaa lankaa neuloa ja sitä taitaa vielä olla muissakin väreissä tuolla laatikoissa. Täytyy ne varmaan selättää kohta :D

      Poista