perjantai 7. huhtikuuta 2023

Banaanisukat

 4.4.23 valmistuivat ensimmäiset Banaanisukkani. Ohje näihin löytyy Meillä kotona -sivustolta.

Neuloin sukat 7 Veljeksen Raita -langasta (200g kerä, väri nro 883) koon 3,5 puikoilla. Kerästä jäi vielä runsaasti lankaa jäljellekin.


Minun sukissani resori on neulottu eri tavalla kuin sivuston ohjeessa. Varressa on 56 silmukkaa ja olen neulonut resoriksi *1o takakautta 1n* ja toistanut tätä 20 kerrosta. Kärkikavennuksetkin tein eri tavoin kuin ohjeessa eli neuloin 2oy joka puikolla ennen viimeistä silmukkaa joka toinen kerros, kunnes joka puikolla oli 7 silmukkaa. Sitten kavensin joka kerros, kunne jäljelle jäi yhteensä 12 silmukkaa. 

Sukan koko pituus on 40 cm ja siitä resoria on 8,5 cm. Nämä sukat sopivat vaikka lahjaksi sellaiselle, jonka jalankoko ei ole tiedossa, jos sukka vain muutoin sopii ympärysmitaltaan jalkaan :)


Moni miettii, miten tällaiset pysyvät jalassa. Aika näyttää, mutta tässä nämä sukat minun jaloissani:


Huhtikuussa valmistui kahdet banaanisukat lisää. Toiset neuloin Viking Garn Raggen -langasta ja toiset neuloin kahden kerän lopuista, joista toinen oli Novitan Oodia ja toista en muista. Viking Garn on melko paksua lankaa ja toisten sukkien langat taas ovat ohuempaa kuin 7 Veljestä. Molemmat sukat kuitenkin neuloin koon 3,5 puikoilla.

Ohje paksumpiin sukkiin:
Luo 65 silmukkaa ja neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa ja neulo sitten resoria *2o 2n*. Toista *-* yhteensä 20 kerrosta. Neulo seuraavaksi 1. ja 4. puikoilla 2o 2n ja 2.-3. puikoilla viisi kerrosta oikeaa. Jatka 1. ja 4. puikoilla 2o 2n ja neulo 2.-3. puikoilla viisi kerrosta nurjaa. Tee yhteensä 6 viiden kerroksen oikeaa mallikertaa ja viisi viiden kerroksen nurjaa mallikertaa vuoronperään. Neulo 1. ja 4. puikoilla kärkikavennusten alkuun saakka 2o 2n. Kun viimeinen viiden kerroksen oikea mallikerta on neulottu, neulo kärkikavennukset:

Neulo jokaisen puikon lopussa 2oy joka toinen kerros, kunnes jokaisella puikoilla on 7 silmukkaa. Neulo sitten 2oy joka kerroksella, kunnes silmukoita on yhteensä 12. Katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja päättele nurjalle puolelle. Koko sukan pituus suoristettuna on 34,5 cm.


Ohje ohuempiin sukkiin:


Luo 61 silmukkaa ja neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa ja neulo sitten resoria *2o 2n*. Toista *-* yhteensä 16 kerrosta. Neulo seuraavaksi 1. ja 4. puikoilla 2o 2n ja 2.-3. puikoilla viisi kerrosta oikeaa. Jatka 1. ja 4. puikoilla 2o 2n ja neulo 2.-3. puikoilla viisi kerrosta nurjaa. Tee yhteensä kahdeksan viiden kerroksen oikeaa mallikertaa ja kahdeksan viiden kerroksen nurjaa mallikertaa vuoronperään. Neulo 1. ja 4. puikoilla kärkikavennusten alkuun saakka 2o 2n. Kun olet neulonut viimeisen viiden kerroksen nurjan mallikerran, neulo seuraavaksi kärkikavennukset:


Neulo jokaisen puikon lopussa 2oy joka toinen kerros, kunnes jokaisella puikoilla on 7 silmukkaa. Neulo sitten 2oy joka kerroksella, kunnes silmukoita on yhteensä 12. Katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja päättele nurjalle puolelle. Koko sukan pituus suoristettuna on 33 cm. 1 kommentti:

  1. Hauskan näköiset banaanisukat. Samaa olen miettinyt, että miten istuvat jalkaan.

    VastaaPoista