Hae tästä blogista

keskiviikko 26. heinäkuuta 2023

Vohvelisukat koossa 39-40

Heippa!

Päätinpä neuloa vihdoinkin sukat Vohveli -kuviolla. Meinasi olla vaikea löytää ohjetta, mutta löysin sen lopulta Neulemedian sivuilta. Kuviohan on todella helppo ja yksinkertainen, mutta koska en ollut sitä koskaan neulonut, niin en tiennyt, miten se menee. Oli todella helppo kuvio ja näppärät sukat neuloa :)

Neuloin sukat Novitan turkoosista langasta (väri nro 355) ja käytin koon 3,5 puikkoja.Ohje: (merkinnät oy = oikein yhteen ja ny = nurin yhteen)

Luo 55 silmukkaa ja neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa (tämä niksi löytyy myös Neulojan niksinurkasta). 

Nyt työssä on 54 silmukkaa. Neulo sitten resoria *1o takakautta, 1n* ja toista *-* yhteensä 15 kerrosta. Aloitetaan sitten vohvelikuvio:

1.-2. kerros: kaikki oikein

3.-4. kerros: 2o, 2nToista vohvelikuvion mallikerta 8 kertaa varteen. Neulotaan tämän jälkeen kantalappu:

Poimi 4. puikolta 14 silmukkaa ja 1. puikolta 12 silmukkaa. Kantalappuun tulee siis 26 silmukkaa siten, että kuvion oikeat silmukat jäävät 2. puikon alkuun ja 3. puikon loppuun. Neulo kantalappu vahvistettuna eli oikealla joka toinen oikein ja nosta joka toinen. Nurjalla neulo kaikki nurin. Neulo kantalappuun 25 kerrosta. Tehdääns seuraavaksi kantapään kavennukset:

Neulo edelleen vahvistettua kantapäätä, kunnes vasempaan reunaan jää 9 silmukkaa. Tee ylivetokavennus. Käännä työ ja neulo nurjaa, kunnes vasempaan reunaan jää 9 silmukkaa. Neulo 2n yhteen. Kavenna näin pois reunasilmukat ja keskelle jää 10 silmukkaa.

Poimitaan seuraavaksi sivusilmukat. Tämän Youtube -videon avulla saat poimittua silmukat niin, että tulee siisti reuna :) Aloitetaan samalla kiilakavennukset, kun poimitaan sivusilmukat. Neulo 2oy 1. puikon lopussa ja 2oy takakautta 4. puikon alussa. 2. ja 3. puikoilla jatketaan vohvelikuviota niin, että aloitetaan kahdella kerroksella oikeaa. 1. ja 4. puikoilla kavennetaan joka kerros, kunnes molemmille puikoille jää 14 silmukkaa. Näin työssä on 54 silmukkaa, sillä 2. ja 3. puikoilla on yhteensä 26 silmukkaa. Jatketaan 1. ja 4. puikoilla oikeaa neuletta. Neulotaan jalkaterään 11 mallikertaa vohvelikuviota. Ja neulotaan vielä kaksi kerrosta oikeaa viimeisen mallikerran jälkeen. 

Neulotaan seuraavaksi kärkikavennukset:

Neulo 2oy 1. ja 4. puikoilla. Neulotaan välikerros. Kavennetaan sitten joka puikolla 2oy joka toinen kerros, kunnes jokaisella puikolla on seitsemän silmukkaa. Kavenna sitten joka kerros, kunnes silmukoita on yhteensä 12. Katkaise lanka ja päättele nurjalle.

Sukkien varren pituus kantalapun alkuun saakka on 14,5 cm ja jalkaterän pituus on 25 cm eli sukat sopivat koon 39-40 jalkoihin. Kantalapun reunasta on neulottu 45 kerrosta ennen kärkikavennusten alkua.Kesäkuulumiset -postauksesta voit lukea, mitä muuta olen puuhastellut kesällä kuin kokeillut vohvelisukkia :)

Oletko jo kokeillut neuloa banaanisukkia? Katso täältä banaanisukkien ohje :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti