Hae tästä blogista

sunnuntai 23. heinäkuuta 2023

Junasukat koossa 23

 22.7.23

Heippa!

Ollaan menossa ystävien vauvaa katsomaan ja halusin viedä lahjaksi sukat. Pengoin valmiiden töiden laatikot ja totesin, ettei sopivia löydy. Niinpä äkkiä neulomaan uudet ja valmiiksi sain huomisen kyläilyä varten :)

Neuloin sukat Janne -langasta (väri nro 411) koon 3,5 puikoilla. Janne -lanka on paksun ja erittäin miellyttävän tuntuista käsiin. Sukkien varren pituus suoristettuna kantalapun alkuun saakka on 14 cm ja jalkaterän pituus 14,5 cm eli sukat sopivat koon 23 jalkaan.

Janne -lanka


Ohje: (merkinnät oy = oikein yhteen ja ny = nurin yhteen)

Luo 41 silmukkaa. Neulo ensimmäinen kerros oikein ja neulo viimeinen silmukka yhteen ensimmäisen kanssa. Neulo sitten resoria *1o takakautta 1n*. Toista *-* yhteensä 15 kerrosta. Neulo sitten viisi kerrosta nurjaa, 10 kerrosta 1o,1n ja viisi kerrosta nurjaa ja vielä 10 kerrosta 1o,1n. 

Neulotaan seuraavaksi kantalappu. Otetaan kantalappua varten silmukat 4. ja1. puikolta eli yhteensä 20 silmukkaa. Neulotaan oikealla oikeaa ja nurjalla nurjaa, mutta nostetaan aina ensimmäinen silmukkaa. Neulotaan kantalappuun 14 kerrosta ja tehdään sitten kantapään kavennukset:

Neulo oikeaa, kunnes vasempaan reunaan jää 7 silmukkaa. Tee ylivetokavennus. Käännä työ ja neulo nurjaa, kunnes vasempaan reunaan jää 7 silmukkaa. Neulo 2n yhteen. Kavenna näin reunasilmukat ja lopulta keskelle jää 8 silmukkaa. 

Poimitaan seuraavaksi sivusilmukat ja aloitetaan samalla kiilakavennukset:

Neulo 1. puikon lopussa 2oy ja 4. puikon alussa 2oy takakautta. Tehdään kiilakavennuksia, kunnes 1. ja 4. puikolle jää 9 silmukkaa. Nyt työssä on yhteensä 38 silmukkaa. Neulotaan kiilakavennusten alusta viisi kerrosta oikeaa, viisi kerrosta nurjaa (2. ja 3. puikko), viisi kerrosta oikeaa ja viisi kerrosta nurjaa (2.-3.puikko) Viimeisen nurjan kerroksen jälkeen aloitetaan kärkikavennukset:

Neulotaan 2oy 2. ja 3. puikon lopussa ennen viimeistä silmukkaa. Neulotaan välikerros. Kavennetaan tämän jälkeen joka toinen kerros 2oy joka puikon lopussa ennen viimeistä silmukkaa, kunnes puikoilla on jäljellä viisi silmukkaa. Kavennetaan sitten joka kerros, kunnes jäljellä on yhteensä 8 silmukkaa. Katkaistaan lanka ja päätellään nurjalle.

Junasukat koossa 23

Olen neulonut paljon junasukkia. Ohjeita niihin löydät seuraavista postauksista: 

Junasukat koossa 27-28

Junasukat koossa 30

Junasukat ja tumput pikkuiselle

Lyhytvartiset junasukat aikuiselle

Junasukat aikuiselle

Junasukkia

Tyttövauvan setti

Kesäkuulumiset -postauksesta voit lukea, mitä muuta olen puuhastellut kesällä kuin neulonut junasukkia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti