Hae tästä blogista

perjantai 28. heinäkuuta 2023

Kesäkuulumiset 2023

Heippa!

Yleensä kesä on minulle kulta-aikaa käsitöihin, mutta muutama kesä on nyt mennyt opintojen ja reissailuin merkeissä. Tämäkin kesä kuluu opintoihin liittyvän harjoittelun merkeissä sekä nuohousalan yrityksessä Nuohous- ja ilmastointipalvelu Juhani Mäkelä (Nuohousta AlavudellaNuohouspalvelua Virroilla ja Nuohouspalvelua Ähtärissä), että sisustustauluja myyvän yrityksen Riina Living (Decoart) taloushallinnossa ja muissa avustavissa tehtävissä. Opiskelen siis taloushallintoa Laurea -ammattikorkeakoulussa kolmatta vuotta.

Alkukesästä järjestettiin ensin esikoisen rippijuhlat ja juhannuksen jälkeen reissattiin Saariston rengastie sähköautolla. Ei tullut yhtään lankakauppaa valitettavasti vastaan, mutta en kyllä kauheasti jaksanut niitä etsiskelläkään 😀 Sen sijaan neuloin reissussa alla näkyviä sukkia Nallesta ja tuo kuva, jossa langat näkyy, onkin otettu Mossalassa mökillä.

Olen minä muutamat sukat saanut valmiiksi ja hommannut Lankamaailmasta kassillisen lankaa 😅Alla valmistuneita sukkia, kahdet aikuisten ja kolmet lasten. Kaikkiin näihin löytyy ohjeet blogista. Aikuisten sukkiin on ohje Lyhytvartisia sukkia -postauksessa ja pikkusukkiin Junasukat koossa 30 -ja Junasukkia -postauksissa.


Lyhytvartisia sukkia neulomassa
Lyhytvartiset sukatLyhytvartiset sukatJunasukat Mainio -langasta

Junasukat Nalle -langastaJunasukat Janne -langasta

Heinäkuussa ehti vielä valmistua nämä vohvelisukat :) Oli helppo ohje ja näppärät neuloa. Katso täältä Vohvelisukkien ohje.

Vohvelisukat

Vielä lomani lopuksi aloitin ensimmäiset Körttisukat, joihin löysin ilmaisen ohjeen Lankavan sivuilta. Tässä ohjeessa tehtiin aina kaksi kerrosta oikeaa yhdellä värillä ennen ja jälkeen kuvion. Huomasin kuitenkin, että monet olivat tehneet kolme kerrosta ennen ja jälkeen. Kokeilen varmaan seuraavat sukat sillä tavoin :) Olen tosi tyytyväinen väreihin, jotka valitsin näihin sukkiin! Neulon nämä valmiiksi lähipäivinä ja postaan sitten tänne :)

Körttisukkia tekemässä


Pinterestiin olen myös jo jonkin aikaa lisäillyt kuvia neuleistani. Välillä unohtuu laittaa, mutta eipä tuo mitään haittaa. Mukavan monipuolinen ja helppokäyttöinen Pinterest on, kun vain ensin oppi käyttämään. Tässä linkki profiiliini Pinterestissä :)

Liityin myös hiljattain blogit.fi -listaukseen, kun satuin tämän sivuston netistä löytämään :)

Ja huomasin unohtaneeni kaksi sivua, jotka blogistani lisäksi löytyy postausten lisäksi. Toisella on kuvia vanhoista töistä vuosilta 2005-2013, joihin ei ole ohjeita: Kuvagalleria  ja toisella on neulontaniksejä. Tämän Neulojan niksinurkan siirsin postausten joukkoon, että näkyisi vähän paremmin :) 

Kesällä on tullut reissatessa ja ihan kotonakin ollessa nautittua maisemista. Olen saanut napattua ihania maisemakuvia sekä Saariston Rengastieltä että mummolareissuilla Alavuden Sapsalammilla ja Taipaleenkylässä.

Iltarusko Mossalassa

Maisemaa Turusta


Mökillä Sapsalammella


Iltarusko Taipaleenkylässä

Blogini täyttää 10 vuotta joulukuussa. Niin se aika rientää. Paljon on tullut postailtua ja myös oma neulominen on kehittynyt paljon vuosien aikana. Pidän eniten sellaisten neuleiden tekemisestä, joissa ei tarvitse seurata ohjetta koko aikaa ja voin neuloa opekokouksissa ja telkkaria katsellessa. Aika ajoin tulee neulottua jotain haastavampaakin, mutta yleensä aika ei arjessa siihen riitä. Onneksi saan kuitenkin katsella monien hienoja neulomuksia blogeissa, neuleryhmissä ja Pinterestissä :)

Mukavaa loppukesää ja alkusyksyä kaikille 😀

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja kauniita maisemakuvia. Vohvelisukissa on kiva pinta, pitänee toteuttaa jossain vaiheessa. Kiitos myös Körttisukat- muistutuksesta. Minulla on tuo ohje tallessa - taitaa olla vihreä/musta- lankayhdistelmä. Sinun värisi ovat paljon pirteämmät ja sattuvat löytymään minunkin varastostani. Apua, nyt sain jo kaksi uutta ideaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Vohvelisukat menee kyllä jatkoon, oli sen verran kivat! Mulla on kanssa Körttisukista se vihreä/musta -ohje näihin. Se oli selkeä :)

    VastaaPoista