Hae tästä blogista

lauantai 31. joulukuuta 2022

Lapaset naisten koossa - intialainen peukalokiila

 Hei!

Neuloin Aurora -langasta (väri nro 672) myös naisten koon lapaset. Ohje lapasiin löytyy mm. Novitan sivuilta ja itse tekemäni ohjevideot intialaisen peukalokiilan aloittamisesta vasempaan ja oikeaan lapaseen.



Ohje: Luo 45 silmukkaa valkoisella ja neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka kiertäen oikein yhteen ja aloita kierrejoustin: Neulo koko kerros 1o takareunasta ja 1n. Toista. Neulo resoria yhteensä 20 kerrosta.

Vasen lapanen: Jaa silmukat 4 - 18 - 11 - 11. Lisää ensimmäiselle puikolle yhteensä 18 silmukkaa niin, että jokaisella kerroksella neulot 1. ja 2. puikon välissä olevan langan kiertäen oikein 1. puikolle.

Oikea lapanen: Jaa silmukat 11 - 11 - 18 - 4. Lisää neljännelle puikolle yhteensä 18 silmukkaa niin, että jokaisella kerroksella neulot puikkojen välissä olevan langan kiertäen oikein 4. puikolle.

Kun kaikki lisäykset on tehty, siirretään apulangalle sen puikon silmukat, jossa on 18 silmukkaa ja lisäyspuikon silmukat jaetaan kahdelle puikolle 11 - 11.

Jatketaan sileää neuletta, kunnes etusormi peittyy (resorin jälkeen 53 kerrosta) ja tehdään kärkikavennukset:

Neulo 1. ja 3. puikon alussa 2oy takakautta ensimmäisen silmukan jälkeen joka kerros ja 2. ja 4. puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa joka kerros. Kun jäljellä on yhteensä 12 silmukkaa, vedetään lanka silmukoiden läpi ja päätellään nurjalle.

Peukalo: Poimi kolmelle puikolle apulangalle jätetyt 6-7-7 silmukkaa ja neulo peukalo pelkästään raitalangalla. Lisää aloituskerroksella peukalon juuresta kaksi silmukkaa neuloen ne kiertäen oikein. Peukalossa nyt siis 22 silmukkaa. Neulo oikeaa 15 kerrosta ja kavenna sitten 2oy kaikilla puikoilla joka kerroksella, kunnes silmukoita on jäljellä 2-3-3. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.



2 kommenttia:

  1. Hauskan väriset lapaset tuli. Kerran olen kokeillut intialaista peukaloa, mutta pitää sitä vielä harjoitella. Luulen, että tein siinä jotain omia ratkaisuja.

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Tuo kiilamalli on tuntunut mukavalta ja istuu käteen hyvin. En ole tainnut tehdäkään enää muulla tavalla, kun kerran tuolla tein.

    VastaaPoista