Hae tästä blogista

perjantai 14. kesäkuuta 2024

Lyhytvartisia raitasukkia koossa 42-43

Heips!

Neuloin kahdet lyhytvartiset sukat käyttäen Regian vihreää lankaa (väri nro 08145, jota ostin aikanaan Lankamaailmasta ja Novitan harmaata ja valkoista (väri nro 010). Neuloin sukat koon 3,5 puikoilla.

Regia ja Novita

Sukat ovat muutoin samalla tavoin tehty, mutta vihreäpohjaisten jalkaterässä on pari kerrosta enemmän enemmän ennen kärkikavennuksia kuin valkopohjaisissa. Sukkien varren pituus kantalapun alkuun saakka on noin 8 cm ja jalkaterän pituus noin 27 cm. Sukat sopivat koon 42-43 jalkoihin. Löydät molemmat sukkani myös Pinterististä (vihreät) ja Pinterest (valkoiset) :)

Alle tulee ohje vihreisiin sukkiin ja sulkeisiin valkoisten kerrosmäärä.

Ohje:

Luo vihreällä 55 silmukkaa. Neulo 1. kerros oikein ja neulo viimeinen silmukka kiertäen oikein yhteen ensimmäisen kanssa. Nyt työssä on 54 silmukkaa. Neulo sitten resoriksi 1 oikein takakautta 1 nurin yhteensä 16 kerrosta.

Neulo seuraavaksi kantalappu myös vihreällä. Ota lappua varten 4. puikolta 14 silmukkaa ja 1. puikolta 14 silmukkaa. Neulo vahvistettua kantapäätä eli nosta joka toinen ja neulo joka toinen oikein. Nosta ja neulo oikealla puolen aina samat silmukat. Nurjalla neulo kaikki nurin. Neulo kantalappuun 25 kerrosta ja neulo sitten kantapään kavennukset:

Neulo edelleen vahvistettua kantapäätä oikealla puolen, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Tee ylivetokavennus. Käännä työ ja neulo nurjaa, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Neulo kaksi nurin yhteen. Kavenna näin pois reunasilmukat, jolloin keskellä jää lopulta 10 silmukkaa.

Poimi seuraavaksi sivusilmukat vihreällä ja aloita samalla kiilakavennukset. Neulo 1. puikon lopussa 2 oikein yhteen ja 4. puikon alussa 2 oikein takakautta yhteen. Kavenna joka kerros, kunnes 1. ja 4. puikoille jää kummallekin 14 silmukkaa. 2. ja 3. puikoilla on kummallakin 13 silmukkaa eli työssä on yhteensä 54 silmukkaa.

Neulo kantalapun reunasta laskettuna oikeaa 4 kerrosta vielä vihreällä (valkoisissa sukissa 3 kerrosta valkoisella), 5 kerrosta harmaalla ja 3 kerrosta vihreällä. Neulo seuraavaksi viisi kerrosta oikeaa valkoisella. Toista näitä *3 kerrosta vihreää - 5 kerrosta harmaata - 3 kerrosta vihreää - 5 kerrosta valkoista* niin, että jalkaterään tulee yhteensä kolme harmaata ja kolme valkoista raitaa. Neulo viimeisen valkoisen raidan jälkeen kaksi kerrosta vihreällä (kantalapun reunasta laskettuna 51 kerrosta (valkoisissa sukissa 49 kerrosta)) ja aloita sitten kärkikavennukset vihreällä.

Neulo 2 oikein yhteen 1. ja 4. puikon lopussa ennen viimeistä silmukkaa. Neulo välikerros ja kavenna sitten joka kerros 2oy joka puikolla, kunnes puikoilla on yhteensä 12 silmukkaa. Katkaise lanka ja päättele langat nurjalle.

Vihreäpohjaiset lyhytvartiset sukat

Vihreäpohjaiset lyhytvartiset sukat


Valkopohjaiset lyhytvartiset sukat

Valkopohjaiset lyhytvartiset sukat


Muita lyhytvartisia sukkiani löydät täältä (listaan tulee vielä lisää linkkejä):

Lyhytvartiset raitasukat koossa 44-45

Lyhytvartiset raitasukat koossa 45-46

Lyhytvartiset raitasukat koossa 48-49

1 kommentti: