Hae tästä blogista

torstai 6. kesäkuuta 2024

Lyhytvartiset raitasukat koko 48-49

Hei!

Nämä sukat valmistuivat jo tovi sitten. Neuloin nämä Novitan langoista koon 3,5 puikoilla.

Novitan lankoja

Varren pituus kantalapun alkuun saakka on 7 cm ja jalkaterän pituus 30 cm. Sukat sopivat siis koon 48-49 jalkoihin. Löydät sukkani myös Pinterestistä :)

Ohje:

Luo harmaalla 55 silmukkaa. Neulo 1. kerros oikein ja neulo viimeinen silmukka kiertäen oikein yhteen ensimmäisen kanssa. Nyt työssä on 54 silmukkaa. Neulo sitten resoriksi 1 oikein takakautta 1n yhteensä 16 kerrosta.

Neulo seuraavaksi kantalappu harmaalla. Ota lappua varten 4. puikolta 14 silmukkaa ja 1. puikolta 14 silmukkaa. Neulo vahvistettua kantapäätä eli nosta joka toinen ja neulo joka toinen oikein. Nosta ja neulo oikealla puolen aina samat silmukat. Nurjalla neulo kaikki nurin. Neulo kantalappuun 25 kerrosta ja neulo sitten kantapään kavennukset:

Neulo edelleen vahvistettua kantapäätä oikealla puolen, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Tee ylivetokavennus. Käännä työ ja neulo nurjaa, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Neulo kaksi nurin yhteen. Kavenna näin pois reunasilmukat, jolloin keskellä jää lopulta 10 silmukkaa.

Poimi seuraavaksi sivusilmukat harmaalla ja aloita samalla kiilakavennukset. Neulo 1. puikon lopussa 2 oikein yhteen ja 4. puikon alussa 2 oikein takakautta yhteen. Kavenna joka kerros, kunnes 1. ja 4. puikoille jää kummallekin 14 silmukkaa. 2. ja 3. puikoilla on kummallakin 13 silmukkaa eli työssä on yhteensä 54 silmukkaa.

Neulo kantalapun jälkeen oikeaa 2 kerrosta harmaalla, 5 kerrosta tummalla, 3 kerrosta harmaalla, 5 kerrosta ruskealla. Toista nämä raidat jalkaterään niin, että jalkaterään tulee neljä tummaa viiden kerroksen raitaa, kolme ruskeaa viiden kerroksen raitaa ja kuusi kolmen kerroksen harmaata raitaa + kantalapun jälkeen oleva kahden kerroksen harmaa raita.

Viimeisen tumman raidan jälkeen neulo kerros harmaata (kantalapun reunasta laskettuna 55 kerrosta) ja aloita sitten kärkikavennukset harmaalla:

Neulo 2 oikein yhteen 1. ja 4. puikon lopussa ennen viimeistä silmukkaa. Neulo välikerros ja kavenna sitten joka kerros 2oy joka puikolla, kunnes puikoilla on yhteensä 12 silmukkaa. Katkaise lanka ja päättele langat nurjalle.


Lyhytvartiset raitasukat


Muita neulomiani raitasukkia löydät täältä (linkkejä tulee lisää):



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti