Hae tästä blogista

sunnuntai 5. toukokuuta 2024

Kaiku -sukat koossa 47-48

Hei! 

Sain jo tovi sitten valmiiksi Lankavan Kaiku -sukat Novitan langoista (Novita Tuomas 043, Novita Juhani 044 ja Novita hiekka 060) . Huomasin, että isojen sukkien varasto on huvennut, joten päätin neuloa useammat isot sukat varastoon ja samalla vähentää vajaiden kerien määrää. Neuloin sukat koon 3,5 puikoilla. 

Novitan harmaat


Varren pituus kantalapun alkuun saakka on 20.5 cm ja jalkaterän pituus 29.5 cm. Sukat sopivat siis koon 47-48 jalkoihin. Löydät sukkani myös Pinterestistä. Alla on ohje ilman mallikertaa, sen löydät yllä olevasta Lankavan linkistä 😀

Ohje:

Luo  61 silmukkaa hiekalla. Neulo 1. kerros oikein ja neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa. Neulo sitten resoria 1o takakautta, 1n yhteensä 16 kerrosta. Neulo ensimmäinen mallikerta Juhanilla. Neulo seuraava mallikerta harmaalla ja kavenna 2 oikein yhteen kahdella puikolla, kun olet neulonut seuraavaa mallikertaa (harmaalla) kuusi kerrosta. Nyt työssä on 58 silmukkaa. Kavenna seuraavan kerran 2 oikein yhteen kahdella muulla puikolla, kun olet neulonut kolmatta mallikertaa kuusi kerrosta. Nyt työssä on 56 silmukkaa.

Varressa on melkein kolme kokonaista mallikertaa ja seuraavasta kuusi kerrosta.  Kuljeta kaikkia lankoja mukana kiertämällä niitä aika ajoin neulottavan lankan ympäri lankojen vaihdoskohdassa. Näin ei tule pääteltävää aivan hirvittävästi, kun ei katkaista joka lankaa raidan päättyessä. Neulo resorin jälkeen kantalappu hiekalla

Ota 14 silmukkaa 4. puikolta ja saman verran 1. puikolta. Neulo vahvistettu kantalappu eli neulo oikealla puolen joka toinen ja nosta joka toinen. Neulo nurjalla kaikki nurin. Neulo kantalappuun 25 kerrosta ja tee sitten kantapään kavennukset:

Neulo edelleen vahvistettua kantapäätä ja neulo oikealla puolen, kunnes vasempaan reunaan jää 9 silmukkaa. Neulo ylivetokavennus. Käännä työ ja neulo nurjaa, kunnes vasempaan reunaan jää 9 silmukkaa. Neulo 2 nurin yhteen. Kavenna tällä tavoin kaikki reunasilmukat ja keskelle jää lopulta 10 silmukkaa. Poimitaan nyt sivusilmukat ja aloitetaan samalla kiilakavennukset hiekalla ja neulotaan kahdeksan kerrosta oikeaa hiekalla:

Neulo 2 oikein yhteen 1. puikon lopussa ja 2 oikein yhteen takakautta 4. puikon alussa. Kavenna joka kerros, kunnes 1. ja 4. puikoille jää 13 silmukkaa kummallekin. Näin jalkaterässä on 54 silmukkaa. Neulo hiekan jälkeen jalkaterään oikealla 9 kerroksen raita Juhanilla, harmaalla ja Juhanilla. Neulo sen jälkeen hiekalla 17 kerrosta oikeaa.

Aloita kärkikavennukset hiekalla, kun olet neulonut kantalapun reunasta laskettuna 52 kerrosta. Neulo 2. ja 3. puikon lopussa 2 oikein yhteen ennen viimeistä silmukkaa. Neulo välikerros ja neulo sitten 2 oikein yhteen jokaisella puikolla joka toinen kerros, kunnes silmukoita on jokaisella puikolla 7. Kavenna sitten joka kerros, kunnes silmukoita on yhteensä 12. Katkaise lanka ja päättele kaikki langat nurjalle puolelle.


Kaiku -sukat 47-48


1 kommentti:

  1. Ihanan rauhalliset värit sukissa. Hiekka on oikein tyylikäs väri, varsinkin kun sen yhdistää johonkin muuhun.

    VastaaPoista