Hae tästä blogista

tiistai 2. tammikuuta 2024

Kaiku -sukat koko 44-45

 Heips!

Neuloin heti perään toiset Kaiku -sukat. Tällä kertaa joululahjaksi saaduista Kotikulta Harmonia -langoista, värit nro 902, 908 ja 928. Kaiku -sukkiin ohje löytyy Lankavan sivuilta ilmaiseksi. Löydät nämä sukat myös Pinterestistä.

Kotikulta Harmonia

Kaiku -sukat


Neuloin sukat koon 3,5 puikoilla. Varren pituus kantalapun alkuun saakka on 20,5 cm ja jalkaterän pituus 28 cm eli sukat sopivat koon 44-45 jalkoihin.

Kirjoitan ohjeen tähän siltä osin, miten olen tehnyt eri tavoin alkuperäiseen ohjeeseen verrattuna:

Ohje

Loin harmaalla langalla 55 silmukkaa ja neuloin 1. kerroksen oikein. Neuloin viimeisen silmukan oikein yhteen ensimmäisen kanssa ja sitten neuloin resoria 1o takakautta, 1n yhteensä 15 kerrosta. Varteen neuloin kolme mallikertaa tummanharmaalla ja punaisella langalla. 

Kantalapun ja kantapään neuloin vaaleanharmaalla mallikerran keskelle. Kantalapussa on 24 silmukkaa ja 25 kerrosta vahvistettua neulosta eli oikealla puolen joka toinen nostettu ja joka toinen neulottu. Nurjalla on neulottu kaikki nurin. Jalkaterässä on 54 silmukkaa eli 1. ja 4. puikoilla on kiilakavennettu joka kerros siten, että 1. puikon lopussa 2 oikein yhteen ja 4. puikon alussa 2 oikein  yhteen takakautta, kunnes 1. ja 4. puikoilla oli 14 silmukkaa kummallakin. 2. ja 3. puikoilla oli 13 silmukkaa. 

Jalkaterässä on yhteensä neljä mallikertaa punaisella ja tummanharmaalla siten, että 1. ja 4. puikoilla neuloin oikeaa ja 2. ja 3. puikoilla neuloin mallikerran mukaisesta oikeaa ja nurjaa. 

Kärkikavennukset aloitin vaaleanharmaalla langalla, kun olin neulonut kantalapun reunasta laskettuna 51 kerrosta. Kavensin 2 oikein yhteen 1. ja 4. puikon lopussa ennen viimeistä silmukkaa. Neuloin välikerroksen ja kavensin sen jälkeen joka toinen kerros 2 oikein yhteen jokaisen puikon lopussa ennen viimeistä silmukkaa. Kun silmukoita oli joka puikolla 7, kavensin joka kerros, kunnes silmukoita oli jäljellä yhteensä 12. Katkaisin langan ja päättelin kaikki langat nurjalle puolelle

Näillä väreillä oli ihana neuloa ja tuli jotenkin todella tyylikkään näköiset sukat :) Saan ne antaa jollekin lahjaksi, kun sen aika koittaa.

Kaiku -sukat Harmonia -langoista

Olen neulonut muitakin Kaiku -sukkia:

Kaiku -sukat koko 40-41

Kaiku -sukat koko 42-43

Värikkäät Kaiku -sukat koossa 43-44

Täältä voit lukea vuodenvaihteen kuulumisiani :):

Vuodenvaihteen kuulumiset 2023-2024

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti