Hae tästä blogista

sunnuntai 28. tammikuuta 2024

Metsänvihreät raitasukat koko 39-40

 Heips!

Jämälankojen kulutus jatkui taas. Tällä kertaa vihreän sävyillä ja ripauksella harmaata. Mieleeni tuli näistä sukista metsä, sillä näillä väreillä saisi puita ja kiven aikaiseksi :)

Neuloin sukat koon 3,5 Prym -puikoilla ja kaikki langat ovat Novitan 7 Veljestä. Prymeillä tulee tosi tasaista jälkeä, joten neulon kyllä niillä jatkossakin :)

Metsänvihreät raitasukat

Varren pituus kantalapun alkuun saakka on 8,5 cm ja jalkaterän pituus on 25,5. Löydät sukkani myös Pinterestistä :)

Ohje:

Luo vihreällä 53 silmukkaa. Neulo 1. kerros oikein ja neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa. Neulo sitten resoria 1o takakautta, 1n yhteensä 23 kerrosta. Neulo resoriin kolme vaaleanvihreää yhden kerroksen raitaa ja neljä tummanvihreää yhden kerroksen raitaa. Neulo resorin jälkeen kantalappu tumman vihreällä

Ota 13 silmukkaa 4. puikolta ja saman verran 1. puikolta. Neulo vahvistettu kantalappu eli neulo oikealla puolen joka toinen ja nosta joka toinen. Neulo nurjalla kaikki nurin. Neulo kantalappuun 25 kerrosta ja tee sitten kantapään kavennukset:

Neulo edelleen vahvistettua kantapäätä ja neulo oikealla puolen, kunnes vasempaan reunaan jää 9 silmukkaa. Neulo ylivetokavennus. Käännä työ ja neulo nurjaa, kunnes vasempaan reunaan jää 9 silmukkaa. Neulo 2 nurin yhteen. Kavenna tällä tavoin kaikki reunasilmukat ja keskelle jää lopulta 10 silmukkaa. Poimitaan nyt sivusilmukat ja aloitetaan samalla kiilakavennukset:

Neulo 2 oikein yhteen 1. puikon lopussa ja 2 oikein yhteen takakautta 4. puikon alussa. Kavenna joka kerros, kunnes 1. ja 4. puikoille jää 13 silmukkaa kummallekin. Näin jalkaterässä on 52 silmukkaa. Kun olet neulonut viisi kerrosta tummanvihreällä oikeaa, neulo viiden kerroksen raita vaaleammalla vihreällä. Neulo jalkaterään neljä vaaleanvihreää raitaa ja viisi tummanvihreää. Neulo viimeinen raita harmaalla.  

Aloita kärkikavennukset tummanvihreällä, kun olet neulonut kantalapun reunasta laskettuna 49 kerrosta. Neulo jokaisen puikon lopussa 2 oikein yhteen ennen viimeistä silmukkaa joka toinen kerros, kunnes silmukoita on jokaisella puikolla 7. Kavenna sitten joka kerros, kunnes silmukoita on yhteensä 12. Katkaise lanka ja päättele kaikki langat nurjalle puolelle. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti