Hae tästä blogista

lauantai 13. tammikuuta 2024

Värikkäät Kaiku -sukat koossa 43-44

Heips!

Halusin neuloa kerien loppuja pois, joten neuloin itselleni värikkäät Kaiku -sukat Novitan langoista. Ohjeen löysin ilmaisena Lankavan sivuilta. Kirjoittelen alle ohjeen siltä osin, miten muokkasin sitä alkuperäisestä. Löydät sukkani myös Pinterestistä.

Varren pituus kantalapun alkuun saakka on 19,5 cm ja jalkaterän pituus 27.5 cm. Sukat sopivat siis koon 43-44 jalkoihin. Itselläni on koon 43 jalka ja nämä sukat tuntuvat oikein mukavilta :)

 Ohje:

Luo 55 silmukkaa harmaalla ja neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa. Neulo sitten resoria 1o takakautta, 1n yhteensä 15 kerrosta. Neulo vielä kerros oikein harmaalla ja ota sitten mukaan vihreä lanka. Aloita mallikerta ja neulo varteen kolme mallikertaa, vihreän jälkeen valkoisella ja ruskealla. Neljäs mallikerta alkaa ennen kantalappua ja jatkuu kantapään jälkeen. Jalkaterään tulee kolme kokonaista mallikertaa ja ennen kantalappua olevan mallikerran viimeistely (värit harmaa, vihreä, turkoosi ja keltainen)

Kantalappu: Ota kantalappua varten 14 silmukkaa viimeiseltä ja ensimmäiseltä puikolta. Neulo harmaalla oikealla puolen joka toinen oikein ja nosta joka toinen (vahvistettu kantapää). Neulo nurjalla kaikki nurin. Neulo kantalappuun 25 kerrosta ja tee sitten kantapään kavennukset:

Neulo edelleen vahvistettua kantapäätä ja neulo oikealla puolen, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Tee ylivetokavennus. Käännä työ ja neulo nurjalla nurjaa, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Neulo 2 nurin yhteen. Kavenna näin pois reunasilmukat ja lopulta jäljelle jää 10 silmukkaa.

Poimi sivusilmukat ja aloita samalla kiilakavennukset:

Neulo 2 oikein yhteen 1. puikon lopussa ja 2 oikein yhteen takakautta 4. puikon alussa. Kavenna joka kerros, kunnes 1. ja 4. puikoilla on 14 silmukkaa kummallakin. Jatka kiilakavennusten aikaan 2. ja 3. puikoilla mallikertaa normaalisti ja neulo 1. ja 4. puikoilla oikeaa. 

Neulo kantalapun reunasta laskettuna 46 kerrosta ja aloita siten kärkikavennukset harmaalla:

Neulo 2 oikein yhteen ennen viimeistä silmukkaa 1. ja 4. puikkojen lopussa. Neulo välikerros. Neulo sitten 2 oikein yhteen joka puikon lopussa ennen viimeistä silmukkaa. Kavenna joka toinen kerros, kunnes silmukoita on 7 joka puikolla. Kavenna sitten joka kerros, kunnes silmukoita on yhteensä 12. Katkaise lanka ja päättele langat nurjalle.

Värikkäät Kaiku -sukat koko 43-44


Värikkäät Kaiku -sukat 

Muita neulomiani Kaiku -sukkia pääset katsomaan näistä linkeistä:

Kaiku -sukat koko 40-41

Kaiku -sukat koko 42-43

Kaiku -sukat koko 44-45

Vuodenvaihteen kuulumisia pääset lukemaan tästä linkistä:

Vuodenvaihteen kuulumiset 2023-2024

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti