Hae tästä blogista

sunnuntai 28. tammikuuta 2024

Lyhytvartiset eriparisukat koko 45-46

Hei!

Sain lähes kaikki loput jämäkerät käytettyä loppuun näihin raitasukkiin. Suurin osa langoista on Novitan 7 Veljestä, mutta vaaleansininen, tummanvihreä ja turkoosi ovat jotain ohuempaa sukkalankaa, joiden vyötteet ovat kadonneet aikoja sitten. Neuloin niillä kaksinkertaisena raitoja näihin sukkiin. Neuloin sukat koon 3,5 puikoilla (Prym). Varren pituus kantalapun alkuun saakka on 10 cm ja jalkaterän pituus 29 cm. Sukat sopivat siis koon 45-46 jalkoihin. Oma jalkani on kokoa 43 ja jätän nämä itselleni kotisukiksi. Mies voi käyttää näitä myös, jos haluaa, sillä hänen jalan koko on 45. Löydät sukkani myös Pinterestistä :)


Lyhytvartiset eriparisukat koko 45-46


Ohje:

Luo oranssilla 53 silmukkaa. Neulo 1. kerros oikein ja neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa. Neulo sitten resoria 1o takakautta, 1n yhteensä 24 kerrosta.  Neulo resorin jälkeen kantalappu valkoisella

Ota 13 silmukkaa 4. puikolta ja saman verran 1. puikolta. Neulo vahvistettu kantalappu eli neulo oikealla puolen joka toinen ja nosta joka toinen. Neulo nurjalla kaikki nurin. Neulo kantalappuun 25 kerrosta ja tee sitten kantapään kavennukset:

Neulo edelleen vahvistettua kantapäätä ja neulo oikealla puolen, kunnes vasempaan reunaan jää 9 silmukkaa. Neulo ylivetokavennus. Käännä työ ja neulo nurjaa, kunnes vasempaan reunaan jää 9 silmukkaa. Neulo 2 nurin yhteen. Kavenna tällä tavoin kaikki reunasilmukat ja keskelle jää lopulta 10 silmukkaa. Poimitaan nyt sivusilmukat ja aloitetaan samalla kiilakavennukset valkoisella ja neulotaan viisi kerrosta oikeaa valkoisella:

Neulo 2 oikein yhteen 1. puikon lopussa ja 2 oikein yhteen takakautta 4. puikon alussa. Kavenna joka kerros, kunnes 1. ja 4. puikoille jää 13 silmukkaa kummallekin. Näin jalkaterässä on 52 silmukkaa. Kun olet neulonut viisi kerrosta valkoisella oikeaa, neulo viiden kerroksen raita mustalla. Neulo jalkaterään 5-6 mustaa ja 2-3 harmaata/turkoosia raitaa.

Aloita kärkikavennukset harmaalla/mustalla, kun olet neulonut kantalapun reunasta laskettuna 54 kerrosta. Neulo jokaisen puikon lopussa 2 oikein yhteen ennen viimeistä silmukkaa joka toinen kerros, kunnes silmukoita on jokaisella puikolla 7. Kavenna sitten joka kerros, kunnes silmukoita on yhteensä 12. Katkaise lanka ja päättele kaikki langat nurjalle puolelle. (Neuloin kärkikavennuksiin myös raitoja lankojen riittävyyden mukaan)

1 kommentti:

  1. Kivoja sukkia olet tehnyt jämäkeristä. Mutta mikä nyt eteen, jos langat loppuvat?

    VastaaPoista