Hae tästä blogista

maanantai 25. joulukuuta 2023

Lyhytvartiset eriparisukat

Heips!

Päätin neuloa kerien lopuista itselleni kotisukat. Lankoina käytin Lankavan Lystilankoja (871 ja 874) ja Novitan valkoista sekä jotakin Novitan vaaleanpunaista tai vastaavaa (vyöte kadonnut). Sukkien varren pituus kantalapun alkuun saakka on 8 cm ja jalkaterän pituus 28 cm. Sukat sopivat siis koon 43-44 jalkoihin. Neuloin sukat koon 3,5 puikoilla.

Löydät sukkani myös Pinterestistä :)

Ohje:

Luo 56 silmukkaa Lankavan kirsikalla ja neulo 1. kerros oikein. Neulo ensimmäinen silmukka nurin yhteen viimeisen kanssa ja aloita valepalmikkoresori (ohje Googlesta):

1.-2. kerros: 2n 3o

3. kerros: 2n, nosta 1o ja neulo 2o. Vedä nostettu silmukka neulottujen yli.

4. kerros: 2n, 1o, lk, 1o

Neulo valepalmikkoa yhteensä viisi mallikertaa. Neulo sen jälkeen kantalappu kirsikalla:

Ota kantalappua varten 12 silmukkaa 1. puikolta ja 13 silmukkaa 4. puikolta. Neulo vahvistettua kantapäätä siten, että oikealla puolen nosta joka toinen ja neulo joka toinen. Neulo nurjalla kaikki nurin. Nosta oikealla puolen aina samat silmukat ja neulo samat. Neulo kantalappuun 25 kerrosta ja tee sitten kantapään kavennukset:

Neulo edelleen vahvistettua kantapäätä ja neulo oikealla puolen, kunnes vasempaan reunaan jää 8 silmukkaa. Tee ylivetokavennus. Käännä työ ja neulo nurjaa, kunnes vasempaan reunaan jää 8 silmukkaa. Neulo 2n yhteen. Kun reunasilmukat on kavennettu, keskelle jää 9 silmukkaa. Nämä silmukat jaetaan 1. ja 4. puikolle siten, että puikoille tulee mahdollisimman tasainen silmukkamäärä.

Aloita kiilakavennukset heti kantapään kavennusten jälkeen. Poimi sivusilmukat ja neulo 2oy 1. puikon lopussa. Neulo 4. puikon alussa 2oy takakautta. Kavenna joka kerros, kunnes 1. ja 4. puikoille jää 12 silmukkaa kummallekin. Neulo joka toinen kerros toisella värillä ja joka toinen toisella värillä. Neulo jalkaterään 51 kerrosta kantalapun reunasta laskettuna ja jaa silmukat puikoille 13-14-14-13. 

Aloita kärkikavennukset (neulotaan kokonaan yhdellä värillä):

Neulo 2. ja 3. puikkojen lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Neulo välikerros ja kavenna sitten joka puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa joka toinen kerros, kunnes puikoilla on 7 silmukkaa/puikko. Kavenna sitten joka kerros, kunnes silmukoita jää 12. Katkaise lanka ja päättele nurjalle.

Eriparisukat 43-44


Eriparisukat 43-44

Täältä löydät muita neulomiani lyhytvartisia sukkia: (lisäilen linkkejä vielä lisää)

Lyhytvartiset eriparisukat koko 45-46

Lyhytvartiset raitasukat koko 39-40

Lyhytvartiset raitasukat koko 42-43

Lyhytvartiset raitasukat koko 44-45

Metsänvihreät raitasukat koko 30-40

Täältä voit lukea vuodenvaihteen kuulumisiani :):

Vuodenvaihteen kuulumiset 2023-2024


2 kommenttia:

  1. Eriparisukat ovat kivaa vaihtelua. Minä tein juuri ensimmäiset lyhytvartiset sukat itselleni, enkä oikein tiennyt kuinka pitkä varresta kannattaa tehdä, niin tein 5 cm. Ehkä 8 cm olisi ollut parempi, että pysyy tukevammin jalassa.

    VastaaPoista
  2. Niin ovat! Ja niihin saa halutessaan upotettua kerien loppuja :) Tuo 8 cm tuntui kyllä hyvältä, mutta olen minäkin tehnyt lyhyempiäkin varsia. En kyllä osaa sanoa, miten ovat pysyneet jalassa, kun ovat menneet aina lahjaksi. Toivottavasti hyvin!

    VastaaPoista