Hae tästä blogista

lauantai 20. tammikuuta 2024

Lyhytvartiset raitasukat koko 42-43

Heips!

Päätin neuloa itsellenikin raitasukat samaan tyyliin kuin miehelleni neulomani sukat :) Käytin lankoina jälleen Novitan 7 Veljestä ja puikkoja 3.5.

Sukkien varren pituus kantalapun alkuun saakka on 8 cm ja jalkaterän pituus 27 cm. Löydät sukkani myös Pinterestistä.

Ohje:

Luo punaisella 53 silmukkaa. Neulo 1. kerros oikein ja neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa. Neulo sitten resoria 1o takakautta, 1n yhteensä 20 kerrosta. Tämän jälkeen neulo kantalappu punaisella

Ota 13 silmukkaa 4. puikolta ja saman verran 1. puikolta. Neulo vahvistettu kantalappu eli neulo oikealla puolen joka toinen ja nosta joka toinen. Neulo nurjalla kaikki nurin. Neulo kantalappuun 25 kerrosta ja tee sitten kantapään kavennukset:

Neulo edelleen vahvistettua kantapäätä ja neulo oikealla puolen, kunnes vasempaan reunaan jää 9 silmukkaa. Neulo ylivetokavennus. Käännä työ ja neulo nurjaa, kunnes vasempaan reunaan jää 9 silmukkaa. Neulo 2 nurin yhteen. Kavenna tällä tavoin kaikki reunasilmukat ja keskelle jää lopulta 10 silmukkaa. Neulotaan nyt yksi kerros turkoosilla oikeaa kaikilla puikoilla ja aloitetaan samalla kiilakavennukset:

Neulo 2 oikein yhteen 1. puikon lopussa ja 2 oikein yhteen takakautta 4. puikon alussa. Kavenna joka kerros, kunnes 1. ja 4. puikoille jää 13 silmukkaa kummallekin. Näin jalkaterässä on 52 silmukkaa. Kun olet neulonut kerroksen oikeaa kiilakavennuksia aloittaessasi, ota mukaan valkoinen ja neulo viiden kerroksen raita. Neulo sitten viisi kerrosta punaisella ja jatka näin viiden kerroksen raidoilla vuoron perään punaisella ja oranssilla&vihreällä&oranssilla ja lopuksi vielä valkoisella niin, että jalkaterään tulee punaisten väliin viisi raitaa muulla värillä. 

Aloita kärkikavennukset, kun olet neulonut kantalapun reunasta laskettuna 51 kerrosta. Neulo kavennusten alusta sukka loppuun punaisella. Neulo jokaisen puikon lopussa 2 oikein yhteen ennen viimeistä silmukkaa joka toinen kerros, kunnes silmukoita on jokaisella puikolla 7. Kavenna sitten joka kerros, kunnes silmukoita on yhteensä 12. Katkaise lanka ja päättele kaikki langat nurjalle puolelle. 


Lyhytvartiset eripariraitasukat



Lyhytvartiset eripariraitasukat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti