Hae tästä blogista

maanantai 25. joulukuuta 2023

Körttisukat koossa 43-44

Heippa!

Tykästyin kovasti tähän körttimalliin, joten päätin neuloa taas yhdet Lankavan Lysti -langoista (värit nro 871 hattara ja 874 kirsikka). Neuloin sukat koon 3,5 puikoilla.

Lankava Lysti 871

Lankava Lysti 874 (kuva Lankavan sivuilta)


Sukkien varren pituus kantalapun alkuun saakka on 16 cm ja jalkaterän pituus on 28 cm. Oma jalkani on kokoa 43 ja tarvitsen aina sukat, joiden jalkaterän pituus on 27.5 cm. 

Löydät sukkani myös Pinterestistä :)

Merkinnät oy = oikein yhteen ja ny = nurin yhteen.

Ohje:

Luo 57 silmukkaa hattaralla ja neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa ja aloita sitten resori *1o takakautta 1n*. Toista *-* yhteensä 15 kerrosta. Ota sitten mukaan kirsikka ja aloita Körttikuvio:

1.-2. kerros: Neulo kirsikalla kaksi kerrosta oikeaa.
3. kerros: Neulo hattaralla *nosta 1o, neulo 3o*. Toista *-* kerros.
4. kerros: Neulo kirsikalla oikein.
5.-8. kerros: Toista 3.-4. kerros vielä kaksi kertaa.
9. kerros: Neulo kirsikalla kerros oikeaa.

Jatketaan mallikertaa vaihtamalla langat keskenään. Eli nyt 1.-2. kerros neulotaankin hattaralla ja 3. kerros kirsikalla jne.

Neulo varteen yhteensä neljä mallikertaa kuviota. Kun olet neulonut neljännen mallikerran kerrokset 1-9, aloita kantalapun teko harmaalla:

Ota kantapäätä varten 1. ja 4. puikoilta silmukoita yhteensä 28 (ensimmäisen ja viimeisen puikon silmukat. Neulotaan vahvistettu kantapää hattaralla

Neulo oikealla puolen joka toinen oikein ja nosta joka toinen (nosta ensimmäinen silmukka aina). Neulo nurjalla kaikki nurin, paitsi nosta ensimmäinen silmukka. Neulo oikealla aina samat silmukat oikein ja nosta samat silmukat. Neulo kantalappuun 25 kerrosta. 

Neulotaan sitten kantapään kavennukset

Neulo edelleen vahvistettua kantapäätä kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Tee ylivetokavennus. Käännä työ ja neulo nurjaa, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Neulo 2n yhteen. Kavenna näin reunasilmukat ja lopulta keskelle jää 10 silmukkaa. Poimi seuraavaksi sivusilmukat 1. ja 4. puikoille ja aloita samalla kiilakavennukset kirsikalla.

Kiilakavennukset: Neulo 1. ja 4. puikoilla oikeaa ja kavenna 2oy 1. puikon lopussa ja 2oy takakautta 4. puikon alussa. Jatka 2. ja 3. puikoilla kuviota. Kavenna joka kerros, kunnes 1. ja 4. puikoille jää 13 silmukkaa kummallekin. Nyt työssä on 54 silmukkaa.

Neulo jalkaterään mallikerta yhteensä kuusi kertaa. Kärkikavennukset aloitetaan, kun on neulottu kantalapun reunasta laskien 53 kerrosta ja on neulottu viimeisestä malliekerrasta kerrokset 1-9.

Kärkikavennukset: Neulo hattaralla oikeaa ja kavenna 2. ja 3. puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Nyt työssä on 52 silmukkaa. Neulo välikerros. Kavenna seuraavaksi joka puikon lopussa 2oy joka toinen kerros, kunnes jokaisella puikolla on 7 silmukkaa. Kavenna sitten joka kerros, kunnes silmukoita on yhteensä 12. Katkaise lanka ja päättele langat nurjalle.

Körttisukat 43-44


Muita neulomiani körttisukkia löydät täältä:



Körttisukat koossa 45-46

Täältä voit lukea vuodenvaihteen kuulumisiani :):

Vuodenvaihteen kuulumiset 2023-2024

2 kommenttia:

  1. Körttisukka on yksi suosikkimalleistani erilaisina versioina. Värejä vaihtamalla saa hyvinkin erityylisen lopputuloksen. Nämä karkkiväriset oli syötävän suloiset!

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos paljon :) Tulee kyllä vielä kokeiltua uusiakin väriyhdistelmiä tulevina vuosina!

    VastaaPoista